Bagværk, Muffins og cupcakes

Hindbærcupcakes med hvid chokolademoussé

Mmm… hindbærcupcakes; på én gang syrlige og søde og lækkert svampede, det kan altså bare noget! Til de her har jeg tilføjet hvide chokoladechunks til dejen OG toppet med en fløjsblød hvid chokolademoussé. Mums for en omgang!

De kunne egentlig sagtens spises bare som de er de her cupcakes, altså uden nogen topping, men er du alligevel i gang og vil have lidt ekstra luksus, så put mousséen ovenpå – bare lige vær opmærksom på, at den skal have 1 – 2 timers køletid. Evt kan du lave den dagen før, og så er der altså rimelig hurtigt super lækre cupcakes klar 🙂

Detaljer

Antal

12 stk

Tilberedning

30 min

Køletid

1-2 timer

Ingredienser

  • Hindbærcupcakes
  • 60 g stuetempereret smør

  • 175 g sukker

  • 1 æg

  • 160 g mel

  • 1 1/2 tsk bagepulver

  • 1/4 tsk salt

  • 1 1/2 tsk vanillesukker

  • 1 1/2 dl mælk

  • 75 g hindbær (både friske og frosne kan bruges)

  • 50 g hvid grofthakket chokolade eller chokoladeknapper

  • Hvid chokolademoussé
  • 1 blad husblas

  • 2 1/2 dl fløde

  • 100 g hakket hvid chokolade

Sådan gør du

  • Hindbærcupcakes
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Pisk smør og sukker let og luftigt.
  • Tilsæt æg og pisk godt.
  • Tilsæt mel, bagepulver, vanillesukker, salt og mælk – rør godt sammen.
  • Vend forsigtigt hindbær og chokolade i dejen og fordel dejen i muffinsforme; de skal fyldes ca 2/3 del op.
  • Bag i ovnen 15-20 min. Tjek efter 15 min med en tandstik; der skal ikke hænge dej ved.
  • Tag dem ud og lad dem afkøle.
  • Hvid chokolademoussé
  • Udblød husblassen i koldt vand.
  • Varm fløden op til kogepunktet, opløs husblassen i fløden og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør til det er smeltet sammen og sæt det på køl.
  • Når massen er helt afkølet, piskes den med en håndmixer til du får en let og luftig moussé.
  • Put mousséen i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt dine cupcakes. Drys evt med finthakket hvid chokolade og frysetørrede hindbær.

2 Comments

  1. Isabella F.

    De ser fine ud – hvis man laver moussen dagen før de skal bruges kan man så sprøjte på på dagen – ellers skal det da også sprøjtes på dagen før? 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*