Små hapsevenlige chokolade cheesecakes med knasende oreocrust-bunde, fløjsblød cheesekagefyld og intens chokoladeganache på toppen – mums for en himmelsk mundfuld!
De er rimeligt nemme at gå til, men kræver en del køletid, så lav dem i god tid eller evt. dagen før. Når du skal lave dem chokoladefyldet, er det vigtigt at alle ingredienser har stuetemperatur; er de for kolde, stivner og klumper den smeltede chokolade, når du putter den i skålen. Så tag dem ud i god tid 🙂
Detaljer
8 stk
25 min
2 timer
Ingredienser
- Bunde
12 oreos
50 g smør
- Chokoladefyld
150 g flødeost naturel
2 æg
3 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 dl fløde
1 spsk kakao
100 g mørk chokolade
- Chokoladeganache
75 g mørk chokolade
1/2 dl fløde
Sådan gør du
- Bunde
- Knus dine oreos, fx i en blender/minihakker eller ved at putte dem i en frostpose og banke dem med en kagerulle. Smelt smørret i mikroovnen.
- Rør knuste oreos og smeltet smør godt sammen og fordel massen i bunden af dine muffinsforme.
- Chokoladefyld
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Rør flødeost, æg, sukker og vanillesukker sammen i en skål med en håndmixer.
- Smelt chokoladen enten over vandbad eller i mikroovn og rør det i skålen med din flødeostblanding. Skulle det ske, at chokoladen klumper (hvis ingredienserne er for kolde), så kan du forsigtigt varme blandingen op i en gryde – bare lige til chokoladen er smeltet og du har en glat og jævn chokolademasse.
- Hæld din chokolademasse på oreobundene og bag dem i ovnen 15 min.
- Chokoladeganache
- Hak chokoladen og varm det op i en lille gryde sammen med fløden. Rør til chokoladen er smeltet og du har en fin glat ganache.
- Hæld ganachen oven på de små cheesecakes, pynt evt med lidt hakket chokolade og sæt dem på køl ca. 2 timer. Så er de klar til servering 🙂
