Bagværk, Kager

Mini chocolade cheesecakes

Små hapsevenlige chokolade cheesecakes med knasende oreocrust-bunde, fløjsblød cheesekagefyld og intens chokoladeganache på toppen – mums for en himmelsk mundfuld!

De er rimeligt nemme at gå til, men kræver en del køletid, så lav dem i god tid eller evt. dagen før. Når du skal lave dem chokoladefyldet, er det vigtigt at alle ingredienser har stuetemperatur; er de for kolde, stivner og klumper den smeltede chokolade, når du putter den i skålen. Så tag dem ud i god tid 🙂

Detaljer

Antal

8 stk

Arbejdstid

25 min

Køletid

2 timer

Ingredienser

  • Bunde
  • 12 oreos

  • 50 g smør

  • Chokoladefyld
  • 150 g flødeost naturel

  • 2 æg

  • 3 spsk sukker

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1 dl fløde

  • 1 spsk kakao

  • 100 g mørk chokolade

  • Chokoladeganache
  • 75 g mørk chokolade

  • 1/2 dl fløde

Sådan gør du

  • Bunde
  • Knus dine oreos, fx i en blender/minihakker eller ved at putte dem i en frostpose og banke dem med en kagerulle. Smelt smørret i mikroovnen.
  • Rør knuste oreos og smeltet smør godt sammen og fordel massen i bunden af dine muffinsforme.
  • Chokoladefyld
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Rør flødeost, æg, sukker og vanillesukker sammen i en skål med en håndmixer.
  • Smelt chokoladen enten over vandbad eller i mikroovn og rør det i skålen med din flødeostblanding. Skulle det ske, at chokoladen klumper (hvis ingredienserne er for kolde), så kan du forsigtigt varme blandingen op i en gryde – bare lige til chokoladen er smeltet og du har en glat og jævn chokolademasse.
  • Hæld din chokolademasse på oreobundene og bag dem i ovnen 15 min.
  • Chokoladeganache
  • Hak chokoladen og varm det op i en lille gryde sammen med fløden. Rør til chokoladen er smeltet og du har en fin glat ganache.
  • Hæld ganachen oven på de små cheesecakes, pynt evt med lidt hakket chokolade og sæt dem på køl ca. 2 timer. Så er de klar til servering 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*