Granola smager skønt og er herlig, knasende og lækker topping på grød, yoghurt, skyr, pandekager – ja nærmest kun fantasien sætter grænser. Denne her graola har jeg givet en mild smag af kokos og så har jeg fyldt den med nødder, kerner, frø og et lille strejf af vanille – jeg syns den smager så godt! Og så er den både nem og hurtig at lave…. 🙂
Detaljer
1 bradepande
20 min
Ingredienser
50 g finvalsede havregryn
50 g grovvalsede havregryn
20 g hakkede hasselnødder
25 g græskarkerner
15 g hørfrø
20 g kokoschips
1 tsk vanillesukker
2 spsk kokosolie (jeg brugte en med kokossmag, men du kan også bruge neutral)
1/2 spsk honning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Put havregryn, frø, kerner, kokoschips og vanillesukker i en skål.
- Put kokosolie og honning i en anden lille skål, opvarm det 20 sekunder i mikroovn til det er smeltet og rør det sammen. Hæld det i skålen med granola og rør det hele godt sammen.
- Fordel granolaen på en bageplade og giv det 10 – 15 min i ovnen til det er sprødt og gyldent. Rør et par gange undervejs og hold øje med, det ikke bliver for branket.
Alt i skålen. Kokosolie og honning i en anden skål, smelt sammen. Put i granolaen. Rør godt sammen, Fordel på bageplade og i ovnen.
