Bagværk, Fastelavn, Kager

Sarah Bernhardts fastelavnsboller

Tiden er inde til fastelavnsboller og jeg er vild med det! De findes i så mange forskellige variationer og udformninger og de smager fantastisk! Denne her udgave er en himmelsk lille mundfuld af en chokoladehapser og selvom jeg spiser den som fastelavnsbolle her i februar, tænker jeg den fint kan gå an hele året! 🙂

Vandbakkelsesdejen er nem at arbejde med og giver en blød og luftig bolle. Cremen kræver kun 3 ingredienser og giver den mest fløjlsbløde og intenst smagende chokoladecreme. De smager ganske enkelt helt fantastisk og så er de nemme at lave 🙂

På toppen har jeg puttet chokoladeglasur og knasende pistacienødder – bar lige for at tilføje liiidt mere chokolade og så knasende let salte nødder, der supplerer chokoladen perfekt.

Cremen kræver en del køletid, men lav den evt. dagen før og stil den på køl natten over, så kan du rimelig hurtigt have de små hapsere klar. Alternativt kan du stille den i fryseren på dagen, så kan den køles tilstrækkeligt på en times tid.

Detaljer

Antal

Ca. 12 stk

Forberedelse

20 min.

Køletid

4 timer

Bagetid

20 min

Ingredienser

  • Chokoladevandbakkelser
  • 50 g smør

  • 1 dl vand

  • 60 g mel

  • 1 spsk kakao

  • 2 tsk sukker

  • 1 tsk vanillesukker

  • 1 nip salt

  • 2 æg

  • Sarah Bernhardts creme
  • 2 blade husblas

  • 150 g mørk chokolade

  • 2,5 dl fløde

  • Chokoladeglasur
  • 100 g flormelis

  • 1 1/2 spsk kakao

  • 1 spsk varmt vand

  • Desuden
  • 1 håndfuld saltede pistacienødder

Sådan gør du

  • Sarah Bernhardts creme
  • Start med cremen: udblød husblassen i koldt vand og hak chokoladen fint. Opvarm fløden til kogepunktet i en lille gryde.
  • Rør husblassen ud i den varme fløde og hæld fløden over chokoladen. Rør til en fin glat chokolademasse. Sæt på køl.
  • Chokoladevandbakkelser
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bring smør og vand i kog i en lille gryde.
  • Tilsæt mel, kakao, sukker, vanillesukker og salt til gryden og rør godt rundt, indtil dejen slipper grydens sider.
  • Tag gryden af varmen og lad dejen køle i ca. 10 min.
  • Pisk æggene i ét ad gangen – dejen skal være helt samlet for hvert æg der tilsættes.
  • Hæld dejen i en sprøjtepose med en stor rund tylle og sprøjt små runde toppe ud på en bageplade med bagepapir. Ø ca. 5 cm på hver.
  • Bag vandbakkelserne i ovnen ca. 20 min.
  • Samling af kagerne
  • Lad vandbakkelserne afkøle og tag din creme ud fra køl. Den skal være helt gennemkold; tjek i bunden af skålen om cremen er kold hele vejen igennem.
  • Pisk cremen op til en luftig moussé med en håndmixer.
  • Flæk vandbakkelserne på midten, put din creme i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt den ud på hver underste del af vandbakkelserne. Læg øverste del af hver ovenpå.
  • Pisk ingredienserne til din glasur sammen og put den ovenpå dine kager.
  • Hak pistacienødderne og put dem ovenpå. Servér 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*