Aftensmad, Familiefavoritter, Mad i ovnen, Tøm køleskabet

Kylling i fad med tomatsovs, grøntsager og bacon

Mør kylling i cremet tomatsovs, godt suppleret af masser af grøntsager og knasende bacon på toppen – så har du altså et ret godt mix! En skøn og nem ret, der falder i god jord hos både store og små og som kan være klar på 40 minutter.

Detaljer

Antal

4 pers.

Forberedelse

15 min.

Ovntid

25 min

Ingredienser

  • Kylling i fad
  • 4 stk. kyllignefileter

  • smør til stegning

  • 2 skalotteløg

  • 3 fed hvidløg

  • 2 porrer

  • 2 gulerødder

  • 1 gul peberfrugt

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 spsk tomatpuré

  • 2 dl grøntsagsbouillon

  • 50 g flødeost naturel

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1 tsk sukker ( er med til at afstemme smagen i retten, men prøv dig frem)

  • Til servering
  • 4 dl ris

  • 1 pakke bacon i skiver

  • persille

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Steg kyllingefileterne i lidt smør, krydr godt med salt og peber. Når de er brunede, puttes de i et ovnfast fad.
  • Hak løg og hvidløg fint og svits det på panden.
  • Skær porrer og gulerødder i tynde skiver og tilsæt til panden, tilsæt evt lidt ekstra smør. Lad det stege et par minutter.
  • Skær peberfrugterne i strimler og put på panden sammen med hakkede tomater, tomatpuré, bouillon, flødeost, krydderier og sukker. Lad det hele simre 5 minutters tid og smag til.
  • Hæld sovsen over kyllingerne i fadet og stil det i ovnen i 25 min.
  • I mens fadet er i ovnen kan du koge dine ris og stege baconen.
  • Server din kylling med ris til samt med sprød bacon og hakket persille på toppen.

2 Comments

  1. Bjarne Cederberg

    Tak – lige hvad jeg havde tænkt mig til middag i morgen aften, når mit barnebarn kommer med mor og far.
    Var på vej for at finde nye krydderier – og fik ideer til andre gode ting til retten.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*