Aftensmad, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Sunde retter, Suppe, Vegetarretter

Karrysuppe med ris, gulerødder og hvidløgscroutoner

Lækker, cremet karrysuppe lavet på masser af grøntsager og toppet med sprøde, timianstegte gulerødder og knasende hjemmelavede croutoner. Jeg har puttet lidt ris i suppen for at tilføje fylde og jeg synes det smager skønt! Men er du ikke til det, kan du erstatte risene af bulgur, perlebyg eller lignende – eller helt udelade det.

Suppen er både simpel og hurtig at lave. Denne udgave er en vegetarudgave, men hvis du gerne vil have kød i, ville små kyllingestykker smager dejligt til. Du kan snildt justere på karrymængden, alt efter hvor stærk du vil have suppen, og skal der ekstra bid i, så tilføj lidt chili.

Jeg synes de søde gulerødder og de salte croutoner (opksrift på croutoner her) supplerer den milde suppe super godt, men den kan selvfølgelig også bare spises som den er – uden topping, men med et godt brød til i stedet.

Uanset hvad, får du en hurtig, lækker og også sund hverdagsret lige her.

Detaljer

Antal

4 pers.

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Karrysuppe med ris
  • 1 kogepose ris (svarende til 125 g)

  • 3 spsk olie

  • 1 spsk karry

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 gulerødder

  • 150 g blomkål

  • 100 g sød kartoffel

  • 7 dl grøntsagsbouillon

  • 2 dl kokosmælk

  • 1 dl fløde

  • 1 tsk gurkemeje

  • salt og peber

  • Timianstegte gulerødder
  • 2 gulerødder

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 tsk citronsaft

  • 2 tsk flydende honning

  • 1 tsk tørret timian

Sådan gør du

  • Karrysuppe med ris
  • Sæt risene til kogning
  • Put olie og karry i en gryde og svits af.
  • Skær alle grøntsager i grove tern og tilføj til gryden.
  • Steg til løgene er bløde og tilsæt så bouillon, kokosmælk, fløde og gurkemeje og lad det hele simre ca. 20 min, til grøntsagerne er møre.
  • Blend grydens indhold og smag til med salt og peber.
  • Dræn risene for vand og rør dem i suppen og så er den klar.
  • Timianstegte gulerødder
  • Imens suppen simrer, skræller du gulerødderne og skære dem i tern.
  • Rør olien sammen med de øvrige ingredienser og vend gulerødderne i.
  • Steg gulerødderne på panden 8-10 min og brug dem som topping på suppen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*