Aftensmad, Frokost og madpakkeinspiration, Mad på 30 minutter, Sunde retter, Tøm køleskabet

Röstisandwich med kylling og pestodressing

Har du grøntsager liggende du skal have brugt…? Eller har du måske bare lyst til en sundere alternativ til klassiske burgerboller eller sandwichbrød? Tryl dine grøntsager om til herlige sprøde rösti sandwiches!

Du kan bruge lige præcis de grøntsager du har på lager; de skal blot rives, røres sammen med æg, mel, havregryn og krydderier efter smag, formes og steges på panden – så har du herlige rösti “brød”, som du kan fylde med lige hvad du synes.

Jeg har i mine brugt pestodressing, salat, stegte kyllingefileter, forskelligt grønt og syltede rødløg. Pestodressingen er super simpel og giver et herligt pift til din sandwich. Det hele kan trylles frem på bare 30 minutter og er i det hele taget bare et herligt mix! Spis dine sandwich til frokost eller brug dem til aftensmad – de virker til det hele.

Her får I opskriften som jeg lavede dem, men du kan variere grøntsagerne som du synes.

Detaljer

Antal

2 sandwiches

Tilberedning

30 min.

Ingredienser

  • Röstisanwiches
  • 200 g kartofler

  • 3 små gulerødder

  • 1 løg

  • 125 g blomkål

  • 2 æg

  • 50 g havregryn

  • 1 1/2 spsk mel

  • 2 tsk paprika

  • 1 tsk salt

  • Pestodressing
  • 1 dl skyr/cremefraiche/yoghurt naturel

  • 1 spsk grøn pesto

  • 1 tsk lime el. citronsaft

  • salt og peber

  • Desuden

  • Salat

  • 2 stegte kyllingefileter

  • 4 cherrytomater

  • 6 skiver agurk

  • Syltede rødløg

Sådan gør du

  • Röstisandwiches
  • Skræl kartofler og gulerødder og riv dem på den grove side af rivejernet. Riv også løg og blomkål og put det hele i en skål.
  • Tilføj æg, havregryn, mel, paprika og salt og rør det hele godt sammen.
  • Lad massen trække 10 min., så havregrynene når at binde væsken – dette er så röstierne hænger sammen, når de skal steges.
  • Form röstierne og steg dem i lidt smør til de er gyldne og sprøde på begge sider.
  • Pestodressing
  • Rør skyr, pesto og limesaft sammen og smag til med salt og peber.
  • Fyld pestoen i dine röstier sammen med det øvrige fyld og server 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*