Sunde retter, Tilbehør

Blomkålsris med citron og persille

Blomkålsris er et super godt alternativ til almindelige ris – de er sundere og smagen i sig selv er ret neutral, så de kan bruges til det meste. Jeg bruger dem fuldstændig som almindelige ris; til gryderetter mv. De kan desuden fint indgå i forskellige salater for at give fylde. Du kan tilføje blomkålsrisene præcis den smag du synes med forskellige olie, krydderier, krydderurter og evt. hvidløg eller andre grøntsager. Udgaven her bruger jeg som grundopskrift, den er simpel og kan bruges til det meste – og så er den klar på bare 10 min.

Når jeg laver blomkålsris lynsteger jeg dem som regel, da jeg godt kan lide, de har lidt struktur, når jeg spiser dem. Men blomkålsris kan også sagtens koges; der river du simpelthen bare blomkålen og overhælder den med kogende vand og lader dem trække i 30 sekunder – eller længere, hvis du ønsker dem blødere.

I denne udgave er de stegte, men gør du tilpasser selvfølgelig bare efter, hvad du synes der er bedst og nemmest 🙂

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

10 min

Ingredienser

  • 1 stort blomkål

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 – 2 spsk citronsaft (efter smag)

  • Lidt salt og peber

  • 1 bundt persille

Sådan gør du

  • Fjern de grønne blade og skær stokken fra blomkålshovedet. Del hovedet i kvarte og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • Varm olivenolien op på en pande og kom blomkålen på panden sammen med citronsaft, salt og peber. Lad det stege 3 – 4 min (eller længere, hvis du vil have dem blødere)
  • Hak persillen og vend den i blomkålsrisene og så er de klar til brug.

Tips!

  • Blomkålen kan også hakkes til ris i en blender eller en foodprocessor. Jeg vælger rivejernet, fordi jeg godt kan lide den lidt grovere struktur. Men det er en smagssag.
  • Som variation til risene kan du fx tilsætte forårsløg og/eller hvidløgsfed og erstatte persillen af koriander, timian eller andre krydderurter.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*