Kager

Verdens bedste romkugler

Denne udgave af romkugler er, i al beskedenhed, den bedste version jeg har lavet til dato. De har den der perfekte romkugle konsistens indeni, knasende mørk chokolade udenpå og den autentiske romkuglesmag vi kender fra bageren. Mums!

Hvis du har kagerester, allerhelst brownie eller chokoladekage på lager, er de lynhurtige at lave! Og de er sooo worth it! 🙂

Jeg har lavet de her i 2 variationer; en med nutella i midten og en uden. Hvis du ønsker nutella i, trykker du klumperne til hver romkugle lidt flad, lægger en 1/2 tsk nutella på midten og folder siderne op omkring nutellaen og ruller dem så til fine kugler.

Det smager skønt med nutella i! Men de er altså også helt fantastiske uden, hvis man synes det bliver lige rigeligt 😀

Detaljer

Antal

12 – 14 stk

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Romkugler
  • 400 g brownie eller chokoladekagerester

  • 50 g marcipan

  • 2 spsk. hindbærmarmelade

  • 2 tsk romessens

  • 2 spsk. Nutella (el. smeltet mørk chokolade)

  • 1 1/2 spsk. vand

  • Overtræk
  • 200 g mørk chokolade

  • 1 dl kokosmel

Sådan gør du

  • Put alle ingredienser til romkuglerne i en skål og rør dem sammen med en håndmixer til du får en romkuglemasse.
  • Smag evt. til med romessens og/eller marmelade.
  • Form romkugler og sæt dem på køl.
  • Mens de køler smelter du chokoladen over vandbad.
  • Dyp halvdelen af de afkølede romkugler i chokoladen og rul den anden halvdel i kokosmel.

Tip!

  • Evt. l kan du undlade at sætte de romkugler på køl, du skal have kokos på – så sidder kokossen bedre fast! Er det bøvlet at få til at hænge ved, så pensl romkuglerne med lidt vand inden du ruller dem i kokos, så burde det gå nemmere 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*