Frokost og madpakkeinspiration, Mad i ovnen, Pizza

Nemme minipizzaer (koldhævede)

Pizzaer er bare altid et hit, og når de laves i hapse og tag-med-på-farten venlig udgave, bliver det kun endnu bedre! Dejen til de her er rørt sammen aftenen i forvejen og så er der altså lynhurtige, nemme og friske pizzaer på dagen, du skal bruge dem. Når dejen er rullet ud til bunde, er det bare at putte dit fyld på, ind i ovnen – og vupti; lune lækre pizzaer på bare 20 min.

Jeg har i denne udgave brugt en god ketchup (du kan også bruge en færdig tomatsovs eller lave din egen, hvis det skal være en knapt så hurtig udgave), skinke, minipeperoni, cocktailpølser, mozzarella og krydderurter. De smager skønt! og ungerne elsker dem i madpakken eller som mellemmåltid – ligesom moren. 🙂

Dejen her giver bløde, luftige bunde og kan faktisk også bruges som dej til pølsehorn. Evt kan du lave halvt af hver ud af portionen.

Står du og skal bruge pizzaerne her og nu, kan du sagtens lave dem på dagen, så bruger du blot 25g gær i stedet og lader dejen hæve en time ved stuetemperatur.

Fyldet står du selvfølgelig helt selv for! Men mangler du inspiration, er denne kombi ihvertfald ret herlig 🙂

Detaljer

Antal

Ca. 15 stk

Forberedelse

5 min

Hævetid

8 timer

Bagetid

15 min

Ingredienser

  • Dej
  • 15g gær

  • 1 1/2 dl lunken vand

  • 1 1/2 dl mælk

  • 1 æg

  • 1/2 dl olie

  • 1/2 dl yoghurt naturel (kan udelades)

  • 1 tsk salt

  • 250 g tipo00 mel

  • 50 g rugmel

  • 300 g hvedemel

  • Fyld
  • 2 dl god ketchup (eller tomatsovs)

  • 1 pakke skinkestrimler

  • 1 pakke cocktailpølser

  • 1 pakke (mini)peperoni

  • 1 kugle frisk mozzarella

  • 2 tsk tørret oregano

  • Frisk, hakket timian (kan udelades)

Sådan gør du

  • Dej
  • Rør gæren ud i det lunkne vand.
  • Rør mælk, æg, olie og yoghurt i.
  • Tilsæt alle øvrige ingredienser og rør godt sammen. Ælt færdig på et meldrysset bord.
  • Sæt til hævning natten over i køleskabet.
  • Fyld (dagen efter)
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Del dejen i 15 stykker, som hver rulles ud til en bund.
  • Hak skinken fint, skær cocktailpølserne i skiver og skær mozzarellaen i mindre stykker. Smør ketchup på bundene og fordel alt fyldet ovenpå.
  • Bag 15 min, til de er gyldne og osten smeltet.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*