Hverdagen har ramt igen og der skal nemme, hurtige og selvfølgelig top lækre retter på bordet. Denne her skønne grydefuld kan det hele og så er den ovenikøbet rimelig sund. Den tager 30 minutter at få tryllet frem og så er den fyldt med gode sager som stegt kylling, spinat, blomkål, squash og krydderier. Alt sammen kogt ind i en skøn, cremet sovs.
One potter er i det hele taget ret geniale i en hurtig vending og kan varieres og tilpasses efter, hvad du har i køleskabet. I denne udgave kunne man fx tilføje eller udskifte noget med brocolli og/eller champignoner, det ville også gøre sig godt! Skal det være ekstra luksus, ville lidt sprødstegt bacon bestemt også klæde retten.. 🙂
Uanset hvordan du gør, får du her en skøn hverdagsret, som kan laves i en ruf og uden de store anstrengelser. 🙂
Detaljer
4 pers
10 min
20 min
Ingredienser
300 g kyllingefilet
lidt smør til stegning
300 g fuldkornspasta
1 løg
3 fed hvidløg
1/2 squash
300 g blomkål
1 porre
75 g spinat
2 tsk groft salt
1 tsk friskkværnet peber
2 1/2 tsk tørret timian
2 tsk tørret oregano
6 dl grøntsagsbouillon
1 dl fløde
1 dl hvidvin
1/2 spsk. citronsaft
- Til servering
Revet parmesan
Hakket persille
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tern eller strimler og brun den på den pande i lidt smør. Krydr med lidt salt og peber.
- Hak løg og hvidløg fint, riv squashen groft, del blomkålen i mindre buketter, og skær porren i tynde skiver.
- Put kyllingen og de forberedte grøntsager i en gryde sammen med alle øvrige ingredienser.
- Bring gryden i kog og lad den koge et par minutter. Lad den derefter simre ca. 15 min. – til pastaen er færdigkogt og der er dannet en fin, cremet sovs.
- Smag til med lidt salt og peber og server med parmesan og persille på toppen.
