Denne herlige familieklassiker er en vinder hver gang! Møre og smagfulde kødboller i en fyldig tomatsovs, serveret sammen med spaghetti og så lidt frisk basilikum og parmesan på toppen – mmm! 🙂
Jeg pifter mine kødboller op med persille og parmesan i farsen, jeg kan nemlig rigtig godt lide, når det smager af noget. Sammen med de øvrige elementer får I en simpel og hurtig ret, der går i høj kurs hos både store og små. 🙂
Detaljer
4 pers
30 min
Ingredienser
- Tomatsovs
1 løg
1 fed hvidløg
smør til stegning
1 dåse hakkede tomater
1 dåse tomatpuré
1 1/2 dl fløde
2 tsk tørret basilikum
1 tsk tørret oregano
1/2 tsk peber
1 tsk salt
1 tsk paprika
1/2 spsk sød chilisovs
- Kødboller
400 g hakket grisekød
1 æg
1 rødløg
2 fed hvidløg
1 håndfuld frisk persille
1 spsk. revet parmesan
1 tsk tørret basilikum
1 tsk salt
smør til stegning
- Desuden
400 g spaghetti
Sådan gør du
- Tomatsovs
- Start med sovsen; hak løg og hvidløg fint og svits det i en gryde i lidt smør.
- Tilsæt hakkede tomater og tomatpuré og giv det et kort opkog.
- Tilsæt fløde og krydderier og smag sovsen til med chilisovsen.
- Lad sovsen simre, mens du laver kødbollerne.
- Kødboller
- Hak rødløget fint, knus hvidløgsfeden og hak persillen. Put det i en skål sammen med alle øvrige ingredienser og rør godt sammen.
- Form kødboller og steg dem på en pande i lidt smør.
- Når kødbollerne er gyldne og har fået en fin stegeskorpe, puttes de i sovsen og simrer 5 – 10 min, til de er gennemstegte.
- Server med pasta og top med friskhakket basilikum og revet parmesan.
