Dessert, Kager

Kinderkage

Nogle kinderchokolade elskere derude…? Jeg er i hvert fald! ūüėÄ Derfor har jeg lavet denne top l√¶kre kinderkage, som best√•r af browniebunde, hvid chokolademouss√© og m√¶lke-chokolademouss√© (ala smagene i et kinder√¶g), chokoladeganache og masser af kinderkagepynt p√• toppen. S√• bliver det faktisk ikke meget bedre! ūüôā

Delelementerne i kagen er egentlig rimelig simple, men der er en del ventetid, n√•r bundene skal bages og mouss√©erne stivne. Du kan derfor med fordel lave b√•de bundene og forberede mouss√©erne dagen f√łr kagen skal samles. Har du god tid p√• selve dagen, kan det dog ogs√• sagtens lade sig g√łre. Uanset hvad, vil den helt sikkert blive et hit p√• ethvert kagebord! ūüôā

Detaljer

Antal

4 – 6 pers.

Ingredienser

  • Browniebunde (2 bunde af √ė16cm)
  • 150 g chokolade

  • 75 g sm√łr

  • 3 √¶g

  • 225 g sukker

  • 50 g hvedemel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1 nip salt

  • 1 1/2 spsk kakao

  • M√¶lkechokolademouss√©
  • 1 blad husblas

  • 100 g m√¶lkechokolade

  • 2 1/2 dl fl√łde

  • Hvid chokolademouss√©
  • 1 blad husblas

  • 100 g m√¶lkechokolade

  • 2 1/2 dl fl√łde

  • Chokoladeganache
  • 100 g m√łrk chokolade

  • 1/2 spsk kokosolie

  • Derudover
  • Forskelligt kinder chokolade og evt. andet chokolade til topping

S√•dan g√łr du

  • Browniebunde
  • T√¶nd ovnen p√• 170 grader.
  • Smelt sm√łr og chokolade sammen ved lav varme i en lille gryde.
  • Pisk √¶g og sukker lyst og luftigt med en h√•ndmixer.
  • H√¶ld chokolademassen i √¶ggemassen og r√łr godt rundt.
  • Vend mel, bagepulver, salt og kakao i dejen s√• du f√•r en fin, glat dej.
  • Put halvdelen af dejen i en springform (√ė16 cm) bekl√¶dt med bagepapir og bag bunden 20 min i ovnen. Bagefter laver du en bund af den resterende dej p√• samme m√•de.
  • M√¶lkechokolade-mouss√©
  • Udbl√łd husblassen i koldt vand.
  • Varm fl√łden op til kogepunktet og hak din chokolade fint.
    H√¶ld den varme fl√łde over den hakkede chokolade og r√łr til al chokoladen er smeltet, s√• du har en fin glat masse.
  • Vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme chokoladeblanding.
  • Stil sk√•len p√• k√łl natten over eller en times tid i k√łleskabet.
  • N√•r chokolademassen er HELT afk√łlet (tjek i bunden af sk√•len om massen er kold), pisker du den op til en let mouss√© med en h√•ndmixer.
  • Hvid chokolademmouss√©
  • Samme fremgangsm√•de som med m√¶lkechokolade-mouss√©en.
  • Samling af kagen
  • L√¶g den ene af bundene p√• det fad, du gerne vil servere kagen fra og s√¶t en springform eller kagering udenom kagen. Bekl√¶d formen med kageplast.
  • Fordel halvdelen af din m√¶lkechokolade-mouss√© p√• bunden og s√¶t kagen i fryseren til mouss√©en har sat sig.
  • Tag kagen ud af fryseren og fordel halvdelen af den hvide chokolademouss√© ovenp√• m√¶lkechokolade-mouss√©en. S√¶t igen i fryser ca. 30 min, til mouss√©en har sat sig.
  • L√¶g den anden browniebund ovenp√• den hvide chokolademouss√© og lav endnu et lag mouss√© af hver slags ovenp√• denne bund.
  • Imens mouss√©erne s√¶tter sig, kan du lave din chokoladeganache: Hak chokoladen fint og put det i en lille sk√•l sammen med kokosolien. Smelt det sammen i mikroovnen til en fin glat ganache.
  • Fjern springformen og kageplasten fra din kage.
  • H√¶ld forsigtigt ganachen ud over den afk√łlede kage. S√łrg for at komme ud i til siderne, s√• der l√łber lidt ned af kanterne.
  • S√¶t kagen p√• k√łl til chokoladeganachen er stivnet.
  • Pynt din kage med kinderchokolade og den er klar til servering.

Tips!

  • Hvis du ikke har kokosolie, kan du lave ganachen ved at smelte de 100 g m√łrk chokolade sammen med 25 g sm√łr og 1/2 dl fl√łde i en lille gryde. Du KAN ogs√• bare smelte ren m√łrk chokolade og putte p√•, men fordelen ved at blande enten kokosolie eller sm√łr og fl√łde i er, at ganachen stivner, men uden at blive h√•rd. Dvs. den er nemmere at sk√¶re igennem og ogs√• nemmere at arbejde med, n√•r den skal h√¶ldes p√• kagen, da en blanding ikke vil st√łrkne lige s√• hurtigt som ren smeltet chokolade.
  • Hvis du vil spare lidt tid, kan du n√łjes med at lave √©n bund af dejen og √©t lag af hver mouss√© ovenp√•. I det tilf√¶lde skal du bruge de samme m√¶ngder som angivet, men en springform af √ė20-22 cm.
  • Hvis du skal sikre dig, at chokoladepynten bliver hvor den er, kan du s√¶tte det fast med en lille klat ganache under hvert stykke.

4 Comments

  1. Kirstine

    Hej,
    F√łrst og fremmest god blog. ūüôā
    Efter mousserne er piske op kan de s√• godt fryses ned i en form og tages ud igen og t√ł op igen uden det mister den gode konsistens?

    • Henriette Kristiansen

      Tusind tak1 ūüôā Jeg har faktisk ikke selv pr√łvet, men har h√łrt andre, der har god erfaring med det, s√• vil mene, at det kan de godt! ūüôā

  2. Merete

    Vil du ikk v√¶re s√łd at l√¶se din opskrift igennem. Der er en del der ikk giver mening ‚ėļÔłŹ
    Fx varm chokoladen op til kogepunktet og hak chokoladen? Hvorefter man skal putte chokolade i varm fl√łde som ikk st√•r nogen steder ūüôā der st√•r heller ikke hvid chokolade til den hvide chokolade mousse ūüôā
    Bager den nu alligevel, jeg kan godt forst√• hvad der skulle have st√•et ūüôā

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*