Nogle kinderchokolade elskere derude…? Jeg er i hvert fald! 😀 Derfor har jeg lavet denne top lækre kinderkage, som består af browniebunde, hvid chokolademoussé og mælke-chokolademoussé (ala smagene i et kinderæg), chokoladeganache og masser af kinderkagepynt på toppen. Så bliver det faktisk ikke meget bedre! 🙂
Delelementerne i kagen er egentlig rimelig simple, men der er en del ventetid, når bundene skal bages og mousséerne stivne. Du kan derfor med fordel lave både bundene og forberede mousséerne dagen før kagen skal samles. Har du god tid på selve dagen, kan det dog også sagtens lade sig gøre. Uanset hvad, vil den helt sikkert blive et hit på ethvert kagebord! 🙂
Detaljer
4 – 6 pers.
Ingredienser
- Browniebunde (2 bunde af Ø16cm)
150 g chokolade
75 g smør
3 æg
225 g sukker
50 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
1 1/2 spsk kakao
- Mælkechokolademoussé
1 blad husblas
100 g mælkechokolade
2 1/2 dl fløde
- Hvid chokolademoussé
1 blad husblas
100 g mælkechokolade
2 1/2 dl fløde
- Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
1/2 spsk kokosolie
- Derudover
Forskelligt kinder chokolade og evt. andet chokolade til topping
Sådan gør du
- Browniebunde
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Smelt smør og chokolade sammen ved lav varme i en lille gryde.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt med en håndmixer.
- Hæld chokolademassen i æggemassen og rør godt rundt.
- Vend mel, bagepulver, salt og kakao i dejen så du får en fin, glat dej.
- Put halvdelen af dejen i en springform (Ø16 cm) beklædt med bagepapir og bag bunden 20 min i ovnen. Bagefter laver du en bund af den resterende dej på samme måde.
- Mælkechokolade-moussé
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Varm fløden op til kogepunktet og hak din chokolade fint.
Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og rør til al chokoladen er smeltet, så du har en fin glat masse. - Vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme chokoladeblanding.
- Stil skålen på køl natten over eller en times tid i køleskabet.
- Når chokolademassen er HELT afkølet (tjek i bunden af skålen om massen er kold), pisker du den op til en let moussé med en håndmixer.
- Hvid chokolademmoussé
- Samme fremgangsmåde som med mælkechokolade-mousséen.
- Samling af kagen
- Læg den ene af bundene på det fad, du gerne vil servere kagen fra og sæt en springform eller kagering udenom kagen. Beklæd formen med kageplast.
- Fordel halvdelen af din mælkechokolade-moussé på bunden og sæt kagen i fryseren til mousséen har sat sig.
- Tag kagen ud af fryseren og fordel halvdelen af den hvide chokolademoussé ovenpå mælkechokolade-mousséen. Sæt igen i fryser ca. 30 min, til mousséen har sat sig.
- Læg den anden browniebund ovenpå den hvide chokolademoussé og lav endnu et lag moussé af hver slags ovenpå denne bund.
- Imens mousséerne sætter sig, kan du lave din chokoladeganache: Hak chokoladen fint og put det i en lille skål sammen med kokosolien. Smelt det sammen i mikroovnen til en fin glat ganache.
- Fjern springformen og kageplasten fra din kage.
- Hæld forsigtigt ganachen ud over den afkølede kage. Sørg for at komme ud i til siderne, så der løber lidt ned af kanterne.
- Sæt kagen på køl til chokoladeganachen er stivnet.
- Pynt din kage med kinderchokolade og den er klar til servering.
Tips!
- Hvis du ikke har kokosolie, kan du lave ganachen ved at smelte de 100 g mørk chokolade sammen med 25 g smør og 1/2 dl fløde i en lille gryde. Du KAN også bare smelte ren mørk chokolade og putte på, men fordelen ved at blande enten kokosolie eller smør og fløde i er, at ganachen stivner, men uden at blive hård. Dvs. den er nemmere at skære igennem og også nemmere at arbejde med, når den skal hældes på kagen, da en blanding ikke vil størkne lige så hurtigt som ren smeltet chokolade.
- Hvis du vil spare lidt tid, kan du nøjes med at lave én bund af dejen og ét lag af hver moussé ovenpå. I det tilfælde skal du bruge de samme mængder som angivet, men en springform af Ø20-22 cm.
- Hvis du skal sikre dig, at chokoladepynten bliver hvor den er, kan du sætte det fast med en lille klat ganache under hvert stykke.
Hej,
Først og fremmest god blog. 🙂
Efter mousserne er piske op kan de så godt fryses ned i en form og tages ud igen og tø op igen uden det mister den gode konsistens?
Tusind tak1 🙂 Jeg har faktisk ikke selv prøvet, men har hørt andre, der har god erfaring med det, så vil mene, at det kan de godt! 🙂
Vil du ikk være sød at læse din opskrift igennem. Der er en del der ikk giver mening ☺️
Fx varm chokoladen op til kogepunktet og hak chokoladen? Hvorefter man skal putte chokolade i varm fløde som ikk står nogen steder 🙂 der står heller ikke hvid chokolade til den hvide chokolade mousse 🙂
Bager den nu alligevel, jeg kan godt forstå hvad der skulle have stået 🙂
Jeg kigger på det! Tak for feedback 🙂