Aftensmad, Mad i ovnen, Tilbehør

Hasselbagte kartofler med hvidløg og rosmarin

Hasselbagte kartofler er en herlig måde at servere kartofler på; sprøde udenpå, bløde indeni og, i denne udgave, med smag fra hvidløg og krydderurter.

Hemmeligheden er, at skære kartoflerne i så tynde skiver som muligt – dog uden at skære helt igennem. Og så smør selvfølgelig! Som skal hældes over kartoflerne inden bagning og som tilføjer den helt rigtige smag til kartoflerne.

Du kan i princippet putte hvad som helst ovenpå dine hasselbagte kartofler; fx ost, bacon, rasp og forskellige krydderier og krydderurter. Denne udgave er den helt simple, som smager fantastisk i sig selv, og som du kan bruge til det meste – så kan du selv eksperimentere videre derfra 🙂

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedele

15 min

Ovntid

45 min

Ingredienser

  • 800 g små kartofler

  • 50 g smør

  • 2 fed hvidløg

  • 2 kviste rosmarin

  • 2 tsk tørret timian

  • 1 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask kartoflerne godt og skær tynde skiver ca. 2/3 dele ned i gennem, gerne så tynde som muligt. Læg kartoflerne i et ovnfast fad.
  • Smelt smøren i en lille gryde, knus hvidløgsfedene og rør dem i smørret.
  • Hæld smørblandingen ud over kartoflerne, sørg for at fordele godt.
  • Hak rosmarinstilkene fint og strø dem over kartoflerne.
  • Strø også timian og salt over kartoflerne.
  • Tilbered kartoflerne i ovnen ca. 45 min, til de er gyldne og sprøde udenpå.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*