Lækker sprød salat med søde blommer, rødbeder, friske figner, spinat og knasende hasselnødder. Alt sammen vendt i en simpel, men velsmagende dressing, der lige tilføjer det sidste pift til salaten. Dressingen er lavet af bare 3 ingredienser; olie, limesaft og honning, men den gør bare lige, at salaten får den helt rigtige balance mellem sødt/syrligt.
Salaten er hurtig at bikse sammen og ser både pæn ud og smager skønt! Jeg synes den passer perfekt til et stykke mørkt kød som her, men i grunden kan den gå som tilbehør til de fleste retter, eller bare spises som den er 🙂
Detaljer
2 pers
15 min.
Ingredienser
- Dressing
1 spsk olivenolie
1 tsk limesaft
1 tsk flydende honning
- Salat
4 – 5 blade lilla spidskål
2 håndfulde spinat
1/2 kogt og skrællet rødbede
1 figen
2 blommer
1 spsk olivenolie
1 spsk honning
1 håndfuld hasselnødder
Sådan gør du
- Rør ingredienserne til dressingen sammen.
- Snit kålen fint og vend den sammen med dressingen. Vend også spinaten i.
- Skær rødbeden i tern og figenen i tynde skiver. Vend i salaten.
- Skær blommen i skiver og steg dem på en pande sammen med olie og honning. De skal stege ca. 3 minutter ved høj varme. Vend et par gange undervejs.
- Anret din salat på en tallerken eller et lille fad: kålblandingen nederst og top så med de honningristede blommer. Hak hasselnødder og drys dem øverst. Velbekomme! 🙂
