Salater, Sunde retter, Tilbehør

Lilla spidskålssalat med figner og honningristede blommer

Lækker sprød salat med søde blommer, rødbeder, friske figner, spinat og knasende hasselnødder. Alt sammen vendt i en simpel, men velsmagende dressing, der lige tilføjer det sidste pift til salaten. Dressingen er lavet af bare 3 ingredienser; olie, limesaft og honning, men den gør bare lige, at salaten får den helt rigtige balance mellem sødt/syrligt.

Salaten er hurtig at bikse sammen og ser både pæn ud og smager skønt! Jeg synes den passer perfekt til et stykke mørkt kød som her, men i grunden kan den gå som tilbehør til de fleste retter, eller bare spises som den er 🙂

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

15 min.

Ingredienser

  • Dressing
  • 1 spsk olivenolie

  • 1 tsk limesaft

  • 1 tsk flydende honning

  • Salat
  • 4 – 5 blade lilla spidskål

  • 2 håndfulde spinat

  • 1/2 kogt og skrællet rødbede

  • 1 figen

  • 2 blommer

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 spsk honning

  • 1 håndfuld hasselnødder

Sådan gør du

  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Snit kålen fint og vend den sammen med dressingen. Vend også spinaten i.
  • Skær rødbeden i tern og figenen i tynde skiver. Vend i salaten.
  • Skær blommen i skiver og steg dem på en pande sammen med olie og honning. De skal stege ca. 3 minutter ved høj varme. Vend et par gange undervejs.
  • Anret din salat på en tallerken eller et lille fad: kålblandingen nederst og top så med de honningristede blommer. Hak hasselnødder og drys dem øverst. Velbekomme! 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*