Aftensmad, Mad på 30 minutter, Pastaretter, Simremad og gryderetter, Sunde retter, Vegetarretter

Vegetarisk one pot pasta med tomater, broccoli, spinat og peberfrugt

2 comments

Jeg synes det er herligt at lave one pot pastaer; så mange variationsmuligheder og ren magi, når alle ingredienser koges sammen, tager smag fra hinanden og der dannes en lækker cremet sovs. Og så gør det jo heller ikke noget, at de er både simple og hurtige at lave 🙂

I denne udgave har jeg skåret ned for mængden af pasta og op for mængden er af grøntsager, så den er ret meget til den sunde side den her one pot. Jeg har brugt fuldkornsspaghetti og kogt det hele ind i halvt mælk/halvt vand. Når man bruger mælk i onepotten, syns jeg pastaen bliver ekstra cremet og lækker, men det er en smagssag – der kunne også bare være brugt vand.

Jeg har lavet den her udgave uden kød og i stedet brugt masser af grøntsager og krydderurter, som jeg synes supplerer hinanden rigtigt godt. Resultatet er en super velsmagende one pot pasta, som på ingen måde mangler noget. Perfekt hvis du ind imellem gerne vil have kødfrie dage og skøn på hverdage, hvor aftensmaden bare gerne må være nem og hurtig. 🙂

Detaljer

Antal

3 – 4 pers

Forberedelse

10 min.

Simretid

20 min.

Ingredienser

  • 200 g fuldkornsspaghetti eller pasta

  • 1/2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1/2 squash

  • 6 – 8 cherrytomater

  • 1/2 rød peberfrugt

  • 50 g soltørrede tomater

  • 100g frisk spinat

  • 1 god håndfuld frisk basilikum

  • 1 tsk tørret timian

  • 1/2 tsk salt

  • 1/4 tsk peber

  • 4 dl grøntsagsbouillon (el. 4 dl vand og 1 1/2 bouillonterning)

  • 4 dl mælk

  • 150 g broccoli

Sådan gør du

  • Klargør alle grøntsager; hak løg og hvidløg fint, riv squashen groft, skær tomaterne i kvarte, skær peberfrugter og soltørrede tomater i tern.
  • Put alle de forberedte grøntsager i en gryde sammen med pasta, spinat, basilikum, timian, salt, peber, grøntsagsbouillon og mælk. Bring gryden i kog og lad den simre ca. 20 minutter.
  • 5 minutter før simretiden er færdig, putter du din brocolli i gryden.
  • Smag evt til med salt og peber og servér 🙂

2 Comments

  1. Skal pastaen koges for sig selv eller hvornår puttes den i?

    • Henriette Kristiansen

      Hejsa Anja!
      Pastaen skal i med det samme, sammen med alle de øvrige ingredienser. Jeg har lige rettet det i indlægget, tsk fordi du sagde det! 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*