Aftensmad, Familiefavoritter, Mad på 30 minutter, Sunde retter

Sundere boller i karry

Kan det egentlig lade sig gøre, at lave klassikeren i en lidt sundere udgave…? Og hvis der skal grøntsager i, hvordan får man dem så liiige camoufleret, så ungerne stadig vil spise det…? Svaret er, at ja, det KAN faktisk lade sig gøre. I denne udgave har jeg haft familie favoritten under kærlig behandling, tilføjet en masse grønt og er endt op med en ret, der smager og ser ud som vi kender, bare lidt sundere og bedre… 🙂 Hemmeligheden er, at blende grøntsagerne ind i sovsen, så kan de hverken ses eller mærkes og smagen og konsistens er stadig lige i øjet. Faktisk får du en super cremet og lækker sovs – den er bare lavet på grøntsager i stedet – DET er da smart!

Jeg har serveret denne her omgang med fuldkornsris, som er et lidt sundere alternativ til almindelige hvide ris. Kogetiden er længere, men der er både mere smag og fylde i dem. Jeg synes faktisk fuldkornris egner sig rigtigt godt til mange retter. Ønsker du en endnu sundere, kalorielet version, kan du servere blomkålsris til. DEN tror jeg dog ikke mine unger er med på 😀 Men skulle jeg lave det bare til mig selv, smager blomkålsris skønt.

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Kødboller
  • 500g hakket svinekød

  • 1/2 løg

  • 1 håndfuld persille

  • 1 dl mælk

  • 1 æg

  • 1 dl havregryn

  • 3 spsk rugmel

  • 1 tsk salt og lidt peber

  • Karrysovs
  • 1 løg

  • 1/2 æble

  • 2 gulerødder

  • 2 kartofler

  • 100 g blomkål

  • 1 – 2 tsk karry (start med én og smag til undervejs, hvor stærkt du vil have det)

  • 1 spsk olie

  • 4 dl grøntsagsboillon

  • 1 dl kokosmælk

  • 1/2 dl fløde

  • salt og peber

  • Desuden
  • 4 dl fulkornsris

  • Evt. 1 æble i tern til topping

Sådan gør du

  • Kødboller
  • Sæt en grydefuld vand til kogning. Put 1 bouillonterning i.
  • Hak løget fint og rør så alle ingredienser sammen i en skål til en fin sammenhængende fars.
  • Kog kødbollerne 8 – 10 minutter i gryden. Lad dem dryppe af i en sigte.
  • Karrysovs
  • Hak løget og skær æble, gulerødder og kartofler i tern. Skær blomkålen i mindre stykker. Svits det hele et par minutter sammen med olie og karry.
  • Tilsæt bouillon og kokosmælk og lad det simre ca. 15 min.
  • Når grøntsagerne er møre, stavblender du det hele til du får en fin, jævn sovs.
  • Tilføj fløden og smag til med salt og peber.
  • Put kødbollerne i gryden og lad det hele simre sammen et par minutter.
  • Server med ris til og evt æbler på toppen 🙂

Tip!

  • Hvis du synes sovsen er for tyk, tilføjer du blot lidt mere vand. Hvis du synes den er for tynd, så lad den simre 5-10 minutter mere, så fordamper noget af væsken nemlig.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*