De her banancupcakes er måske, i al beskedenhed, nogle af de allerbedste cupcakes jeg har bagt! Svampede og rige på banansmag, med små chokoladestykker og knasende nødder indeni og ovenpå; en fløjlsblød, intens chokolademoussé – ja så bliver det faktisk ikke meget bedre. Det allerbedste er, at de er både nemme, hurtige og bare helt uimodståelige! 🙂 Jeg vil ikke sige så meget mere end prøv dem! Og lad dem tale for sig selv 🙂
Detaljer
12 stk
10 min.
20 min
5 min.
Ingredienser
- Cupcakes
125 g smeltet eller flydende smør
125 g sukker
3 æg
2 modne bananer, moste
75 g mørk chokolade, grofthakket
50 g nødder, fx hasselnødder eller valnødder, hakkede
125 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1 nip salt
- Chokolademoussé
2 1/2 dl fløde
1 dl kakaopulver
1 dl sukker
1/2 tsk vanillesukker
Sådan gør du
- Cupcakes
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Put smør, æg og sukker i en skål og pisk det luftigt.
- Tilsæt øvrige ingredienser og pisk ved lav hastighed til fin, jævn dej.
- Fordel i muffinsforme og bag ca. 20 min til de er gyldne udenpå og faste indeni.
- Når muffinsene er afkølet, skærer du et lille hul ned i toppen af hver muffin. Det hul skal der fyldes moussé i, så du har lækkerier både indeni og ovenpå. 🙂
- Chokolademoussé
- Alle ingredienser til mousséen puttes i en skål og piskes sammen til du får en blød, luftig moussé.
- Put mousséen i en sprøjtepose med stjernetyl og fyld det først i hvert hul og derefter på toppen af hver muffin. Server og nyd! 🙂