Bagværk, Muffins og cupcakes

Banancupcakes med fløjlsblød chokolademoussé

De her banancupcakes er måske, i al beskedenhed, nogle af de allerbedste cupcakes jeg har bagt! Svampede og rige på banansmag, med små chokoladestykker og knasende nødder indeni og ovenpå; en fløjlsblød, intens chokolademoussé – ja så bliver det faktisk ikke meget bedre. Det allerbedste er, at de er både nemme, hurtige og bare helt uimodståelige! 🙂 Jeg vil ikke sige så meget mere end prøv dem! Og lad dem tale for sig selv 🙂

Detaljer

Antal

12 stk

Forberedelse

10 min.

Bagetid

20 min

Pyntning

5 min.

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 125 g smeltet eller flydende smør

  • 125 g sukker

  • 3 æg

  • 2 modne bananer, moste

  • 75 g mørk chokolade, grofthakket

  • 50 g nødder, fx hasselnødder eller valnødder, hakkede

  • 125 g hvedemel

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1 nip salt

  • Chokolademoussé
  • 2 1/2 dl fløde

  • 1 dl kakaopulver

  • 1 dl sukker

  • 1/2 tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Cupcakes
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Put smør, æg og sukker i en skål og pisk det luftigt.
  • Tilsæt øvrige ingredienser og pisk ved lav hastighed til fin, jævn dej.
  • Fordel i muffinsforme og bag ca. 20 min til de er gyldne udenpå og faste indeni.
  • Når muffinsene er afkølet, skærer du et lille hul ned i toppen af hver muffin. Det hul skal der fyldes moussé i, så du har lækkerier både indeni og ovenpå. 🙂
  • Chokolademoussé
  • Alle ingredienser til mousséen puttes i en skål og piskes sammen til du får en blød, luftig moussé.
  • Put mousséen i en sprøjtepose med stjernetyl og fyld det først i hvert hul og derefter på toppen af hver muffin. Server og nyd! 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*