Aftensmad, Frokost og madpakkeinspiration, Måltidssalater, Sunde retter

Perlebygsalat med krydrede oksekødboller

Perlebyg er let poleret byg, hvor en del af skaldelene er bevaret, dvs. det har et højt indhold af fibre. Perlebyg er et udmærket lidt sundere alternativ til ris, men kan også bruges i salater og det er lige præcis hvad jeg har gjort i denne opskrift. Den kogte perlebyg har jeg vendt i en helt fantastisk dressing (tro mig, så god altså!) og tilføjet en masse forskellige grøntsager, krydderurter og mozarella. Resultatet: en virkelig virkelig lækker salat fyldt med velsmag og gode vitaminer.

Salaten kunne såmænd sagtens spises bare som den er. Men for lige at toppe den lidt, har jeg lavet de lækreste, møre og krydrede oksekødboller til, som bare supplerer den her salat helt perfekt.

Kogetiden på perlebyg er lidt langt, men lav evt. en portion og ha den stående i køleskabet, så kan du lynhurtigt lave en lækker salat.

Salaten her egner sig perfekt som et sundt og let aftensmadsmåltid, eller måske som en lidt lukus frokost. 🙂 Den er helt simpel at lave og smager skønt!

Detaljer

Antal

2 pers

Kogetid

30-40 min.

Tilberedning

15 min

Ingredienser

  • Salat
  • 2 dl perlebyg

  • 1/2 squash

  • 4 – 5 cherrytomater

  • 1/2 rød peberfrugt

  • 1/4 gul peberfrugt

  • 1/4 agurk

  • 1 dl hakkede krydderurter, fx persille, basilikum el. mynte

  • 125 g mozzarella (1 bøf mozarella)

  • Dressing
  • 1/2 dl olivenolie

  • 1 spsk citronsaft

  • 1 fed knust hvidløg

  • 1 tsk frisk revet ingefær

  • 1/4 tsk stødt chili

  • 1 spsk flydende honning

  • lidt salt og peber

  • Oksekødboller
  • 300 g hakket oksekød

  • 1/2 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 æg

  • 1 spsk mel

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1 tsk paprika

  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Salat
  • Sæt perlebyggen til kogning i rigeligt, letsaltet vand. De skal have 30-40 min., mærk efter hvornår de er gennemkogte. Må gerne have lidt bid stadig.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen og vend den i dine afdryppede perlebyg.
  • Skær squash, tomater, peberfrugt, agurk og mozzarella i tern og vend det i perlebyggen.
    (Jeg er selv ikke så vild med rå squash og steger lige squashternene et par minutter på panden inden jeg vender dem i salaten, men det er en smagssag.)
  • Hak krydderurterne og vend også dem i salaten. Så er den klar 🙂
  • Oksekødboller
  • Rør alle ingredienser til farsen godt sammen og form små kødboller, som du steger på en pande i lidt smør. Server dem sammen med din salat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*