Grød, Morgenmad, Sunde retter

Peanutbuttergrød med banan og jordbærkompot

Det helt fantastiske ved havregrød er, at du kan præge det lige præcis som du synes; tilsætte frø, kerner, krydderier, frugt og andre smagsgivere efter behov. Samtidigt er havregrød både sundt, nemt og mættende og giver en rigtig god start på dagen.

I denne udgave har jeg lavet en grød med peanutbutter og banan, som bare altid supplerer hinanden super godt og ovenpå jeg friske bær, let syrlig jordbærkompot, den lidt salte peanutbutter og sød banan – det er altså et mix, der tager kegler! 🙂 Skal det være ekstra lækkert, kan du drysse med lidt hakket chokolade også.

Jordbærkompotten tager ikke mere end 5 minutter at bikse sammen og jeg har tryllet lidt chiafrø ind i den for at tilføre ekstra kostfibre og proteiner, men gider du ikk stå med kompot, kan den sagtens udelades. Så bruger du bare nogle flere friske bær i stedet.

Uanset hvad, får du en sund, mættende og velsmagende luksusmorgenmad, der kan være klar på ganske kort tid og som får smagsløgene til at danse. 🙂

Detaljer

Antal

1 portion

Tilberedning

10 min.

Ingredienser

  • Grød
  • 1 dl havregryn

  • 1/2 most banan

  • 1 spsk peanutbutter

  • 1 1/2 dl mælk (eller vand)

  • 1 tsk vanillesukker

  • Jordbærkompot
  • 1 1/2 dl jordbær skåret i små stykker

  • 1 spsk chiafrø

  • 1 1/2 spsk lime el, citronsaft

  • Topping
  • 1/2 banan

  • 3 friske jordbær

  • 1 tsk peanutbutter

  • Evt lidt hakket chokolade el. frysetørrede jordbær

Sådan gør du

  • Grød
  • Mos bananen og put den i en gryde sammen med alle øvrige ingredienser. Giv et kort opkog og lad grøden simre 3 – 4 minutter, til den har den konsistens du ønsker.
  • Jordbærkompot
  • Put alle ingredienserne på en lille pande og lad det koge op 3 – 4 minutter. Mos jordbærerne lidt med en gaffel og kompotten er klar.
  • Top din grød med jordbærkompot, banan, peanutbutter og friske bær.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*