Aftensmad, Familiefavoritter, Mad i ovnen

Alt i ét søndagsfad med med oksekød, kartofler og grøntsager

Denne ret er sådan en rigtig søndagsret; den er nem, men kræver lidt ovntid – til gengæld er den genial til at få tømt ud i køleskabet inden en ny uge starter.

I fadet er der en grøntsagsbund, et lag smagfuld kødsovs, et lag kartofler og på toppen lidt mere kødsovs, revet ost og friske tomater. Alt sammen er bagt ind i en cremet flødesovs. Det kan måske i virkeligheden betegnes som en fusion mellem flødekartofler og lasagne. Det smarte er, at du får alle elementer i ét fad, så når de indledende runder er klaret, er det bare at lade ovnen klare resten og nyde roen, mens duften spreder sig i hjemmet.

Du kan bruge lige præcis de grøntsager eller rodfrugter du har til rådighed og kartoflerne kunne snildt skiftes ud med pasta, hvis det er det, du har overskud af. Har du har en portion kødsovs til overs fra dagen før, bruger du bare den! Så er fadet her altså super hurtigt i ovnen.

Her får I udgaven som jeg lavede den – og den var god! Men ellers tilføjer og skifter I bare ud som I synes. Flødesovs, som jo bare gør alt bedre, skal nok gøre sit til, at den her ret bliver super lækker og velsmagende 🙂

Detaljer

Antal

4 pers

Forberedelse

20 min.

Ovntid

40 min.

Ingredienser

  • Kødsovs
  • 300 g oksekød

  • 1 løg

  • 75 g champignoner

  • 2 fed hvidløg

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • 1 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1 tsk tørret basilikum

  • Øvrige ingredienser
  • 1 porre

  • 100g spidskål

  • 200g kartofler

  • 1 dl mælk

  • 2 dl fløde

  • 1 tomat

  • 2 håndfulde revet ost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hvis ikke du har en færdig kødsovs, så start med at lave den: hak løget fint, skær champignonen i skiver og svits det i en gryde i lidt smør sammen med oksekødet.
  • Knus hvidløget og tilføj det til gryden sammen med hakkede tomater, vand, bouillonterning, salt, peber og basilikum. Lad det simre, mens du ordner grøntsagerne til fadet.
  • Skær porren i skiver og snit spidskålen fint. Fordel begge dele i bunden af et ovnfast fad.
  • Hæld et lag kødsovs ovenpå grøntsagerne.
  • Skræl og skær kartoflerne i tynde skiver og fordel dem ovenpå kødsovsen.
  • Put endnu et lag kødsovs ovenpå kartoflerne.
  • Rør mælk og fløde sammen og hæld det i fadet.
  • Skær tomaten i skiver og fordel den øverst.
  • Bag i ovnen 35-40 minutter. 10 minutter før fadet skal ud, drysser du lidt ost øverst i fadet.
  • Servér og nyd.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*