Aftensmad, Mad i ovnen, Pizza

Pizza med parmaskinke, chorizo, mozarella og salat

Den her pizza er nok en af mine yndlingsudgaver af den skønne spise. Dejen er for det første super nem at lave og giver perfekte tynde, sprøde bunde og fyldet, ja det er bare lige i øjet. Den salte skinke og den krydrede chorizo går perfekt i spænd med den milde mozzarella og en frisk salat på toppen. Og for lige at tilføje lidt mere lækkerhed, drysser jeg også med parmesan – det er altså alt i alt et match made in heaven. Dejen tager ca 5 minutter at smække sammen og fyldet er nogenlunde lige så hurtigt at putte på; en super nem og lækker pizza med masser af velsmag.

Detaljer

Antal

2 pizzaer, 4 pers.

Forberedelse

5 min.

Hævetid

40 min.

Bagetid

20 min.

Ingredienser

  • Bunde
  • 3 dl lunken vand

  • 50 g gær (1 pakke)

  • 3 spsk olie

  • 1/2 tsk salt

  • 100 g grahamsemel

  • 300 g hvedemel

  • Topping
  • 1 1/2 dl pizzasovs eller ketchup

  • 1 pakke parmaskinke

  • 50 g chorizo i skiver (kan erstattes af peperoni)

  • 1 pk mozarella

  • salt og oregano

  • 2 spsk revet parmesan

  • 2 håndfulde frisk salat (el. rucola)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lune vand og tilføj øvrige ingredienser til skålen. Rør dejen godt sammen og ælt færdig på et meldrysset bord.
  • Lad dejen hæve 1/2 time ved stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Del dejen i to og rul hver halvdel ud til en pizzabund, som du lægger på hver sin bageplade. Prik huller i bundene med en gaffel.
  • Lad efterhæve 10 min.
  • Bag bundene 8 min. hver, én bund ad gange.
  • Tag bundene ud og fordel tomatsovs, skinke, chorizo og mozzarella ovenpå. Krydr med salt og oregano.
  • Bag pizzaerne yderligere 12 min, til de er gyldne og sprøde i kanten.
  • Top pizzaerne med parmesan og frisk salat. Servér 🙂

Verdens bedste Bagesten er lavet af stål – Bagestålet, Bedst i Test. Netop nu sparer du 40%!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*