Morgenmad, Snacks, Tilbehør

Hjemmelavet vanille/banan granola

Hjemmelavet granola er nemt at lave, det smager skønt og det kan varieres i det uendelige. Den version jeg bruger allermest er vanille/banan granolaen som er knasende sprød, rund og mild i smagen og med et twist af vanille. Den kan bruges på stort set alt; skyr, yoghurt, grød, smoothie, koldskål osv. Granoalen er sødet med banan og krydret med lidt kardemomme.

I får her min basisopskrift, men har du blot havregryn og mandler/nødder som grundelementer, kan du skifte frø og kerner ud med lige det du har på lager. Derudover kan du supplere granolaen med tørret frugt som abrikos, tranebær eller rosiner, hvis du ønsker lidt mere smag og fylde i. Eller du kan tilføje lidt hakket chokolade. Mulighederne er mange, så der er rig mulighed for at sætte sit eget præg på granolaen 🙂

Detaljer

Mængde

1 bradepande

Forberedelse

15 min.

Bagetid

15 min.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn

  • 1 dl grofthakkede mandler

  • 1/2 dl grofthakkede hasselnødder

  • 1 dl solsikekkerner

  • 1/2 dl sesamfrø

  • 1/2 dl hørfrø

  • 1 moden, most banan

  • 3 spsk flydende honning

  • 2 tsk vanillesukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Rør alle ingredienser godt sammen i en skål. Sørg for at honning og banan er godt fordelt.
  • Spred blandingen ud på en bageplade med bagepapir og bag 15 minutter. Vend granolaen et par gange undervejs. Når granolaen er gylden, er den færdig og klar til brug.
  • Opbevar granolaen i et glas med låg eller anden lufttæt beholder, så holder den sig fint sprød 2-3 uger.

Tags

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*