Tomatsuppe er en skøn klassiker som ofte er en favorit hos både store og små. I denne udgave har jeg blendet en pastinak sammen med tomaten for at skabe lidt mere dybde i suppen og en større mæthedsfornemmelse. Derudover har jeg tilføjet bulgur. Det kunne lige så vel have været små pastaer eller linser – det er blot for at danne grundlag for et måltid, der ligger godt i maven og mætter længe. Hvis du ikke ønsker bulgur, pasta eller andet i din suppe, kan det sagtens udelades.
Jeg har serveret suppen sammen med saftige, krydrede kødboller af oksekød, som supplerer tomaten helt perfekt.
I sidste ende får du en lækker, cremet og fyldig tomatsuppe med noget lækkert tilbehør – tilsammen udgør det et nemt, hurtigt og lækkert måltid, perfekt på hverdage og kølige vinter – eller efterårsdage.
Detaljer
2 pers
30 min.
Ingredienser
- Kødboller
300 g hakket oksekød
1/2 løg
1 fed hvidløg
1 æg
1 – 1 1/2 spsk mel (afhænger af, hvor stort ægget er)
1 tsk salt
1/2 tsk peber
1 tsk paprika
Smør til stegning
- Suppe
1/2 løg
2 fed hvidløg
1 pastinak
1 spsk tomatpuré
1 tsk oregano
1 tsk timian
1/2 tsk basilikum
5 dl grøntsagsbouillon
1 spsk flødeost naturel
- Desuden
1 dl bulgur (kan erstattes af pasta, linser osv.)
Vand til kogning
- Topping
2 spsk cremefraiche
1 lille bundt hakket persille
Sådan gør du
- Kødboller
- Riv løg og hvidløg fint og put det i en skål sammen med øvrige ingredienser.
- Rør farsen godt samme og form små kødboller, som du steger på en pande i lidt smør.
- Suppe
- Skær løg, hvidløg og pastinak i grove tern og svits dem 5 minutter i en gryde i lidt smør.
- Tilføj alle øvrige ingredienser (undtagen flødeost) til gryden og lad det hele simre 10-15 minutter, til pastinakkerne er rimelig møre.
- Sæt samtidigt din bulgur eller pasta til kogning i en anden gryde.
- Når pastinakkerne er møre, blendes grydens indhold til en fin, lind tomatsuppe. Synes du suppen er for tyk, tilføjer du blot lidt mere vand.
- Tilføj flødeosten til suppen og rør til osten er smeltet.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Hæld vandet fra dine bulgur/pasta og tilføj det til suppen sammen med kødbollerne. Varm igennem 2 minutter og server din suppe med en klat cremefraiche og et drys persille.
