Aftensmad, Familiefavoritter, Mad på 30 minutter, Suppe

Fyldig tomatsuppe med oksekødboller og bulgur

Tomatsuppe er en skøn klassiker som ofte er en favorit hos både store og små. I denne udgave har jeg blendet en pastinak sammen med tomaten for at skabe lidt mere dybde i suppen og en større mæthedsfornemmelse. Derudover har jeg tilføjet bulgur. Det kunne lige så vel have været små pastaer eller linser – det er blot for at danne grundlag for et måltid, der ligger godt i maven og mætter længe. Hvis du ikke ønsker bulgur, pasta eller andet i din suppe, kan det sagtens udelades.

Jeg har serveret suppen sammen med saftige, krydrede kødboller af oksekød, som supplerer tomaten helt perfekt.

I sidste ende får du en lækker, cremet og fyldig tomatsuppe med noget lækkert tilbehør – tilsammen udgør det et nemt, hurtigt og lækkert måltid, perfekt på hverdage og kølige vinter – eller efterårsdage.

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

30 min.

Ingredienser

  • Kødboller
  • 300 g hakket oksekød

  • 1/2 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 1 æg

  • 1 – 1 1/2 spsk mel (afhænger af, hvor stort ægget er)

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1 tsk paprika

  • Smør til stegning

  • Suppe
  • 1/2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 pastinak

  • 1 spsk tomatpuré

  • 1 tsk oregano

  • 1 tsk timian

  • 1/2 tsk basilikum

  • 5 dl grøntsagsbouillon

  • 1 spsk flødeost naturel

  • Desuden
  • 1 dl bulgur (kan erstattes af pasta, linser osv.)

  • Vand til kogning

  • Topping
  • 2 spsk cremefraiche

  • 1 lille bundt hakket persille

Sådan gør du

  • Kødboller
  • Riv løg og hvidløg fint og put det i en skål sammen med øvrige ingredienser.
  • Rør farsen godt samme og form små kødboller, som du steger på en pande i lidt smør.
  • Suppe
  • Skær løg, hvidløg og pastinak i grove tern og svits dem 5 minutter i en gryde i lidt smør.
  • Tilføj alle øvrige ingredienser (undtagen flødeost) til gryden og lad det hele simre 10-15 minutter, til pastinakkerne er rimelig møre.
  • Sæt samtidigt din bulgur eller pasta til kogning i en anden gryde.
  • Når pastinakkerne er møre, blendes grydens indhold til en fin, lind tomatsuppe. Synes du suppen er for tyk, tilføjer du blot lidt mere vand.
  • Tilføj flødeosten til suppen og rør til osten er smeltet.
  • Smag suppen til med salt og peber.
  • Hæld vandet fra dine bulgur/pasta og tilføj det til suppen sammen med kødbollerne. Varm igennem 2 minutter og server din suppe med en klat cremefraiche og et drys persille.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*