Bagværk, Brød og boller, Familiefavoritter, Frokost og madpakkeinspiration, Morgenmad, Sunde retter

Sunde og nemme gulerodsboller

0 comments

De her boller kom til en dag, hvor jeg stod og skulle smøre drengenes madpakker midt i en reklamepause på tv. Jeg opdagede vi var løbet tør for lidt lækkert brød til madpakken og måtte derfor have tryllet noget sammen, der både var lynhurtigt at lave, lækkert og sundt nok til at være madpakkeegnet. Bollerne her blev både saftige og bløde og de er rørt sammen på 5 minutter – endda helt uden fedtede fingre. Gulerødderne holder på fugten, så bollerne er fint friske et par dage og de giver bollerne et strejf af sødme. De smager helt fantastisk med et lag smør, både lune og afkølede og de egner sig glimrende til eftermiddagsmadpakken eller et andet mellemmåltid. Drengene elskede dem og det er klart nogle, der skal bages igen. 🙂

Detaljer

Antal

12 stk

5 min,
Hævetid

1 time

Bagetid

20 min.

Ingredienser

  • 3 dl lunken vand

  • 25g gær

  • 3 gulerødder

  • 1 dl solsikkekerner

  • 1/2 dl græskarkerner

  • 1 1/2 dl havrergyn

  • 1 spsk honning

  • 1 tsk kardemomme

  • 1 nip salt

  • 375g hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lune vand.
  • Riv gulerødderne groft og tilføj dem til skålen sammen med alle øvrige ingredienser.
  • Rør dejen godt sammen med en ske. Den skal være klistret, men fast nok til at kunne holde formen, når du former en bolle med skeen. Tilføj lidt ekstra mel, hvis nødvendigt.
  • Sæt dejen til hævning 1 time ved stuetemperatur.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Brug en ske til at forme boller af dejen og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Det gør ikke noget, hvis de bliver lidt rustikke i udseendet.
  • Bag bollerne 20 min., til de er gyldne og lyder hule, når du banker i bunden.
  • Server lune eller gem til madpakken. De holder sig fint friske 2-3 dage, når de opbevares i en plastpose.

Tips!

  • Hvis du har lidt squash liggende, kan du rive den groft og tilføje den til dejen. Det bliver de kun endnu skønnere af.
  • Hvis du ønsker bollerne i en grovere version, kan du udskifte lidt af hvedemelet med en grovere meltype.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*