Aftensmad, Familiefavoritter, Simremad og gryderetter, Tøm køleskabet

Gullasch med rodfrugtmos

Der findes nok lige så mange udgaver af denne ret, som der findes husmødre – og fædre. Gullasch er og bliver en skøn klassiker. Her får I min udgave, som måske nok er på højde med min mors, og så er jeg altså ret glad i maven 😀

En herlig simreret, som har fået masser af kærlighed og som er fyldt med smag, kraft og grønt og selvfølgelig oksekød, der smelter på tungen. Det er en ret, som er nem at gå til, men som kræver en del simretid. Meeen… det super møre oksekød og den kraftfulde smag er værd at vente på og imens kan du jo tulle rundt og hygge eller ordne praktisk – alt imens en liftlig duft spreder sig i hjemmet.

Jeg har serveret gullaschen med en lækker, cremet og mild rodfrugtmos, der går perfekt til den kraftfulde gullasch. Mosen er lavet af en masse forskellige rodfrugter og er et fint alternativ til den klassiske kartoffelmos.

Lav denne ret på en hyggesøndag eller en hverdag med tidligt fri, nyd duften hele eftermiddagen og se frem til et skønt måltid 🙂

Detaljer

Antal

4 pers.

Forberedelse

15 min

Simretid

2 timer

Ingredienser

  • Gullasch
  • 3 skalotteløg

  • 3 fed hvidløg

  • 150g champignonger

  • 500g skært oksekød

  • 1/2 squash

  • 4 gulerødder

  • 1 rød peberfrugt

  • 2 spsk hvedemel

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 2 dl rødvin

  • 5 dl vand

  • 2 dl fløde

  • 2 tsk salt

  • 1 tsk peber

  • 2 tsk paprika

  • 4 laurbærblade

  • 2 dåser cocktailåølser

  • Rodfrugtmos
  • 500g kartofler

  • 500g blandede rodfrugter, fx pastinakker, knoldselleri, jordskokker mv., brug hvad du har.

  • 2 spsk smør

  • 1 – 2 dl mælk eller fløde

  • salt, peber og stødt muskatnød

Sådan gør du

  • Gullasch
  • Hak løgene fint og knus eller riv hvidløgsfedene. Skær champignoner i skiver og svits dem 3-4 minutter i lidt smør sammen med løg og hvidløg.
  • Skær oksekødet i strimler eller tern og tilføj til gryden, svits med til kødet er brunet.
  • Skær gulerødder, squash og peberfrugt i tern og tilføj til gryden, svits 3-4 min.
  • Drys melet i gryden pg rør godt rundt.
  • Tilsæt hakkede tomater, rødvin, vand, fløde, krydderier, laurbærblade og cocktailpølser.
  • Lad retten simre ved lav varme under låg i 1 1/2 til 2 timer.
  • Smag til med salt og peber.
  • Rodfrugtmos
  • Skræl og skær kartofler og rodfrugter i grove tern og kog dem møre i letsaltet vand (ca. 25 min)
  • Hæld vandet fra og put dem i en skål sammen med 2 smør. Rør i skålen med en håndmixer, så kartofler og rodfrugter moses og mixes sammen med smøren,
  • Tilsæt fløde/mælk lidt efter lidt, til mosen har den konsistens du ønsker.
  • Smag til med salt, peber og muskatnød og server med din gullasch.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*