Salater, Sunde retter, Tilbehør

Citrusfrugt-salat

Denne salat er både smuk og enkel, og så er den sprængfyldt med antioxidanter og C-vitaminer fra både appelsin, grape, klementin og granatæble. En super god booster til immunforsvaret og så har granatæble endda antiaging-egenskaber også – det gider man da godt! 🙂 Salaten er sød, frisk og syrlig på samme tid med knas fra salte pistacienødder og perfekt afbalanceret med drys af krydderurter. Jeg har brugt persille denne gang, men jeg tror også, at mynte ville have været lækkert!

Salaten kan bikses sammen på bare 10 minutter og bruges som tilbehør til de fleste varme retter. Den kunne også være et friskt og smukt indslag på brunchbordet eller simpelthen bare spises, lige som den er.

Jeg har lavet en citron/sukkersirup og hældt over frugterne her, men vil du springe det punkt over, kan du i stedet bare drysse med lidt sukker.

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

10 min.

Ingredienser

  • Salat
  • 1 appelsin

  • 1 grape

  • 2 klementiner

  • 2 spsk granatæblekerner

  • 1 håndfuld pistacienødder

  • 1 lille bundt persille

  • Sirup
  • 1 spsk citronsaft

  • 2 spsk sukker

  • 1/2 dl vand

Sådan gør du

  • Put ingredienserne til siruppen i en lille gryde og kog dem op til sukkeret smelter. Kog yderligere 3-4 minutter og tag af varmen.
  • Skræl citrusfrugterne og skær dem i tynde skiver. Anret dem på en tallerken eller et fad. Hæld siruppen over frugterne.
  • Hak pistacienødderne og persillen og drys det på din salat sammen med granatæblekerner.

Tip!

  • Har du noget til overs af siruppen, kan den opbevares på køl i et lille lufttæt glas eller flaske og bruges en anden gang.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*