Aftensmad, Mad i ovnen, Mad på 30 minutter, Sunde retter

Spinatpandekager med oksekødsfyld og lækker topping

Madpandekager smager helt fantastisk og har uanede muligheder for at variere fyldet du putter indeni. Her har jeg lavet madpandekager med spinat, fyldt dem med spicy oksekød og toppet med hytteost, friske tomater og oliven – et mix der bare sidder lige i øjet. Spinatpandekager er både sunde, nemme og mættende og måske en af favoritterne på bordet herhjemme. Drengene synes det er sjovt med den grønne farve, og jeg må da også sige, at det ser både godt ud og smager herligt! 🙂

Spinatsmagen i pandekagerne er på ingen måde overdøvende. Du fornemmer den lige, hvilket klæder retten super godt, men ellers er pandekagerne ret neutrale i smagen, hvilket jo er genialt, når man gerne vil have noget krydret fyld indeni, der gerne må træde frem. Ønsker du mere smag i pandekagerne, putter du bare nogle flere krydderier eller krydderurter i. Udgaven her er ret alsidig og passer til langt det meste fyld, men der er rig mulighed for, at præge spinatpandekagerne præcis som du synes.

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

30 min

Ingredienser

  • Spinatpandekager
  • 75g frisk spinat

  • 3 æg

  • 4 dl mælk

  • 150g hvedemel

  • 1/2 tsk salt

  • lidt peber

  • smør til stegning

  • Fyld
  • 400g oksekød

  • 1 løg

  • 3 gulerødder

  • 1 gul peberfrugt

  • 1/2 dåse hakket tomat

  • 1 lille rød chilifrugt

  • 2 1/2 tsk paprika

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1/4 tsk muskatnød

  • 1/4 tsk spidskommen

  • 1/2 tsk stødt koriander

  • 1 håndfuld revet ost

  • Topping
  • 100g hytteost

  • 8-10 cherrytomater, skåret i halve

  • Grønne oliven

Sådan gør du

  • Spinatpandekager
  • Put alle ingredienser til pandekagerne i en blender og blend til en glat masse.
  • Steg pandekagerne i lidt smør
  • Fyld
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hak dit løg fint og svits det i en gryde i lidt smør. Når løgene er bløde, tilsætter du kødet og lader det brune med.
  • Riv gulerødderne og skær peberfrugen i tern, tilføj til gryden. Steg med et par minutter.
  • Put nu de resterende ingredienser til fyldet i gryden, rør godt og lad det simre 5 minutter.
  • Fordel fyldet i pandekagerne, rul dem stramt sammen, læg dem i et ovnfast fad og fordel lidt revet ost ovenpå dem. Giv dem 6-8 min. i ovnen, til osten er smeltet.
  • Topping
  • Tag fadet ud af ovnen og fordel hytteost, tomater og oliven ovenpå. Servér 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*