Aftensmad, Mad på 30 minutter

Stegte ris med grøntsager og kylling

Stegte ris smager fantastisk! Bløde, saftige og med masser af smag fra det kød og grønt du bruger i retten. Hemmeligheden bag de bedste stegte ris er, at bruge masser af olie til stegning! Måske også mere end du tror, men det er nødvendigt for at de blir lækre og “greacy” på den helt rigtige måde. Derudover er grundelementerne soya og karry, men ellers kan du faktisk bruge lige præcis det kød og grønt, du har på lager.

I denne udgave har jeg brugt kyllingefilet, gulerødder, squash og peberfrugt – hvilket er en skøn kombi. Men andet grønt ville have fungeret lige så fint, ligesom også både hakket oksekød, hakket kylling eller svinekød i tern ville gøre sig godt sammen med de stegte ris.

Jeg kan bedst lide, når grøntsagerne i retten stadig har lidt bid og masser af smag, så når de er tilføjet, lader jeg kun retten simre 3-4 minutter. Det betyder også, at du kan have en skøn og smagfuld hverdagsret klar på under en halv time.

Du kan se denne her opskrift som en grundopskrift, hvor grønt og kød kan skiftes ud eller suppleres alt efter, hvad du trænger til at få brugt i køleskabet 🙂

Detaljer

Antal

2 pers

Tilberedning

25 min.

Ingredienser

  • 1 stor kyllingefilet

  • smør til stegning

  • salt og peber

  • 400g kogte ris (svarende til 1 kogepose)

  • 1 dl olie

  • 1 løg el. skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1-2 gulerødder

  • 1/2 squash

  • 1/2 (gul) peberfrugt

  • 2 spsk soyasovs

  • 1 spsk fiskesovs

  • 1-2 tsk karry (efter styrke og smag)

  • 1-2 tsk sød chilisovs

Sådan gør du

  • Hvis kyllingen ikke er tilberedt, så skær den i mundrette bidder, steg den i lidt smør og krydr med salt og peber.
    Bruger du kylling, som allerede er stegt, så start med risene og tilføj først kødet ved punkt 4.
  • Tag kyllingen af varmen og put olie og ris på panden. Steg ved middel varme under jævnlig omrøring, til risene har suget godt med olie.
  • Hak løg, knus hvidløg og tilsæt til panden. Steg med til løgene bliver bløde.
  • Skræl og skær gulerødderne i tern. Skær også sqush og peberfrugt i tern og tilføj til panden sammen med kyllingekødet. Steg et par minutter.
  • Tilsæt soya, fiskesovs, karry og sød chilisovs og lad det hele simre til grøntsagerne har den konsistens du ønsker.
  • Smag til med salt, peber og evt mere karry og chilisovs og server 🙂

2 Comments

  1. Vibeke Larsen

    Det smager fantastisk men min er dog med et tvist altså ikke ristede ris men kogte ris i stedet for og med oksekød

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*