Aftensmad, Mad i ovnen

Mørbrad i fad med champignonsovs, ris og grønkålschips

Her får I en vanvittigt velsmagende, cremet, lækker og nem hverdagsret, som kan være klar på godt en halv time; mørbrad i fad med fyldig champignonsovs serveret med ris og sprøde, salte grønkålschips. Den her champignonsovs overrasker virkelig på smag og man kunne snildt spise den rent, meeeeen… den går nu også meget godt til det andet.

Jeg kalder det for en hverdagsret, fordi den både er hurtig og nem at lave, men jeg ville faktisk ikke tøve med at bruge den som gæstemad også – it is that good! 🙂

Jeg synes de sprøde grønkålschips fungerer rigtigt godt til, men er det ikke lige dig, kan du skippe dem og bare servere med en skøn og simpel grøn salat i stedet.

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

40 min

Ingredienser

  • Mørbrad i fad
  • 1 svinemørbrad

  • smør til stegning

  • salt og peber

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 400g (hvide) champignoner

  • 5 dl fløde

  • 1 dl hvidvin

  • 1 grøntsagsboullionterning

  • Grønkålschips
  • 200g friske grønkålsblade

  • 1 spsk oliveolie

  • lidt groft salt

  • Desuden
  • 4 dl fuldkornsris

Sådan gør du

  • Mørbrad i fad
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Rens mørbraden for sener og skær den i skiver af ca. 1 cm tykkelse.
  • Brun mørbradstykkerne i lidt smør på en pande, krydr med salt og peber. Læg mørbradstykkerne i et ovnfast fad,
  • Hak løg og hvidløg fint og svits dem på panden. Tilføj evt lidt ekstra smør.
  • Skær champignon i skiver og put også dem på panden. Steg til de bliver brune og let brunede (5-6 min.). Væsken fordamper og de afgiver den herligste duft, det er nu de afgiver allermest smag til sovsen og så kan du tilføje resten.
  • Tilsæt fløde, hvidvin og bouillonterning til panden. Rør godt, lad det simre 5 – 10 minutter og smag til med salt og peber. Jo længere tid du simrer, des tykkere bliver sovsen, så vurder selv, hvornår du synes den er klar.
  • Hæld din sovs over mørbraden og sæt fadet i ovnen i ca. 20 min.
  • Sæt risene til kogning.
  • Grønkålschips
  • Put grønkålsbladene i en skål, vend dem i olie og salt. Put dem på en bageplade med bagepapir. Når du tar mørbradsfadet ud, så sæt grønkålene ind og giv dem 5 minutter i ovnen, mens mørbraden lige trækker.
  • Server din mørbrad med de kogte ris og grønkålschips.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*