Grød, Morgenmad

Krydret havregrød med bær og kokos

En skøn og krydret grød med varmende krydderier, bær og kokos – perfekt til den kølige årstid. Ovenpå er der flere bær, peanutbutter, kokosflager og sirup; et mix der gør glad i maven, mætter længe og som er særdeles tilfredsstillende for smagsløgene. Grøden er både sund og let at lave, faktisk bare en rigtig god start på dagen 🙂

Detaljer

Antal

1 pers.

Tilberedning

10 min.

Ingredienser

  • Grød
  • 1 dl havregryn

  • 2 dl vand

  • 1/2 dl kokosmælk

  • 1/2 tsk kanel

  • 1/2 tsk kardemomme

  • 1/4 tsk stødt ingefær

  • 1 nip salt

  • 1 håndfuld brombær, frosne el. friske

  • Topping
  • 1 spsk peanutbutter

  • 1 håndfuld brombær og/eller blåbær

  • 1 spsk kokosflager

  • Lidt sirup (el. flydende honning)

Sådan gør du

  • Put alle ingredienserne til grøden i en lille gryde, giv et kort opkog og lad det simre til grøden får den konsistens du ønsker.
  • Put grøden i en skål og top med flere bær, peanutbutter, kokosflager og sirup.

Tips!

  • Både finvalsede og grovvalsede havregryn fungerer, det er en smagssag. 🙂
  • Du kan sagtens bruge frosne bær både i grøden såvel som til toppingen. Frys dem ned, når de er friske, hvis du har nogle til overs og de bevarer både smag og udseende. Frosne bær på grøden smager skønt, alternativt kan du skylle dem over med lunt vand inden brug, så bliver de næsten som friske bær igen 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*