Aftensmad, Familiefavoritter, Mad i ovnen, Pastaretter, Tøm køleskabet

Klassisk lasagne, deluxeudgaven

Klassisk lasagne med oksekød, pastaplader og revet ost på toppen? Det smager fantastisk! Men med nogle ganske få tilføjelser, kan den faktisk gøres endnu bedre – og også lidt sundere. I denne udgave har jeg tilføjet masser af grønt, og som noget nyt, også tilføjet lidt revet sød kartoffel, hvilket bare gør noget rigtigt godt for smagen. Mellem hvert lag har jeg, sammen med kødsovsen, også brugt lidt revet ost. Resultatet: en cremet og smagfuld lasagne med smæk på grøntsager og lækkerhed. En skøn familieklassiker, der bare vinder hver gang 🙂

Detaljer

Antal

4 pers.

Tilberedning

15 min

Ovntid

30 min.

Ingredienser

  • 500g hakket oksekød

  • 1 løg

  • 1/2 squash

  • 2 store gulerødder

  • 150g søde kartofler

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1/2 dåse tomatpuré

  • 2 fed hvidløg

  • 6 dl vand

  • 2 (okse)bouillonterninger

  • 1 tsk tørret timian

  • 1 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

  • 1 tsk allroundkrydderi el. lignende

  • Lasagneplader

  • Revet ost

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hak løgene fint og svits dem i en gryde med lidt smør. Når løgene er bløde, tilsættes kødet og svitses med til det er brunet.
  • Riv squash, gulerødder og søde kartofler groft og tilføj til gryden. Steg med et par minutter.
  • Knus hvidløgsfedene og tilsæt til gryden sammen med hakkede tomater, tomatpuré, vand, bouillon og krydderier. Lad det hele simre 7-8 minutter og smag til.
  • Put lidt kødsovs i bunden af et ildfast fad, fordel revet ost ovenpå og derefter lasagneplader. Gentag med de næste lag og slut af med et lag kødsovs. Strø revet ost på toppen.
  • Bag 30 min i ovnen. Lad derefter lasagnen trække 5-19 minutter og server med en god salat.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*