Aftensmad, Mad på 30 minutter, Sunde retter, Vegetarretter

Falafler i kålwraps

Har du nogensinde prøvet at lave falafler? Sprøde små hapsere med blød og krydret midte. De er perfekte på kødfrie dage og kan anvendes på mange måder. Her har jeg brugt dem i kålwraps, men de kan også bruges i tortillas, i pizzabrød, til en salat eller måske i buddhabowl – mulighederne er mange. I denne ret gjorde de sig perfekt i en kålwrap, herligt suppleret af frisk spinat, avocado, friske tomater og en hjemmerørt krydderurtedressing. En super skøn, sund og nem hverdagsret.

Der skal bruges kikærter i falaflerne og du kan enten sætte nogle i blød natten eller bruge dem på dåse, som er klar til brug med det samme. Sidstnævnte er brugt i denne udgave og det fungerer super godt, og er nemt på dage, hvor det gerne må gå lidt hurtigt.

Detaljer

Antal

Ca 12 stk, 4 pers.

Tilberedning

30 min.

Ingredienser

  • Falafler
  • 1 dåse kikærter

  • 1 løg

  • 1 fed hvidløg

  • 2 små kartofler

  • 1 bundt persille

  • 1 tsk spidskommen

  • 1 tsk stødt koriander

  • 1 æg

  • 2 spsk rasp

  • 1 dl havregryn

  • 1 håndfuld revet ost

  • Desuden: 1/2 liter olie, jeg brugte solsikkeolie

  • Wraps
  • 4 spidskålsblade

  • 4 håndfulde frisk spinat

  • 2 modne avocadoer

  • 2 tomater

  • Krydderurtedressing
  • 2 dl cremefriche

  • 2 spsk mayonaise

  • 2 håndfulde friske krydderurter (fx persille, dild, purløg, timian)

  • Salt, peber, citronsaft

Sådan gør du

  • Falafler
  • Put olien i en gryde og bring den i kog. Skru ned til middel varme.
  • Hæld kikærterne i en si, skyl dem og lad dem dryppe godt af.
  • Hak løg og hvidløg groft og skær kartoflerne i mindre stykker. Put det i en blender sammen med kikærterne og øvrige ingredienser. Blend til fin sammenhængende masse.
  • Form små runde falafler med en ske og din hånd og put dem i gryden med olie. Hold godt øje med dem! Det går stærkt når olien er varm. Tag dem op, når de er sprøde og gyldne.
  • Wraps
  • Udsten avocadoerne og skær dem i tynde skiver. Skær tomaterne i tern. Put spinat, avocado og tomater i dine kålblade sammen med falafler.
  • Krydderurtedressing
  • Hak dine krydderurter og rør dem sammen med cremefraiche og mayonnaise. Smag til med salt, peber og citronsaft. Put dressingen i dine wraps, server og nyd 🙂

Tips!

  • Du kan også stege falaflerne på en pande eller tilberede dem ovnen ved at pensle dem med olie og derefter bage i ovnen 30 minutter ved 200 grader (vend undervejs). De bliver dog sprødest, når de steges i olien. 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*