Aftensmad, Mad i ovnen, Pizza

Pizza med ricotta, spinat, tomat og parmaskine

Den her pizza smager simpelthen bare vanvittig godt! Måske en af de bedste pizzaer, jeg har fået. Vi snakker en smagseksplosion af lækkert, perfekt komplimenterende fyld ovenpå en tynd og sprød pizzabund. Pizzaen er smurt med hvidløgs-ricottacreme og ovenpå er der sprød, let salt parmaskinke, smagsfulde bagte tomater og cremet feta. Dette kombineret med spinat og soltørrede tomater giver den der magiske umami smag. Du kan næsten forestille dig det, kan du ikke…? 🙂

Bunden her er nem at lave og giver en fin blød dej, som er lækker at arbejde med. Brug den som basisopskrift på pizzabund og top med dit yndlingsfyld, men und lige dig selv, at prøve denne kombi først. 🙂

Detaljer

Antal

4 pers.

Hævetid

1 time

Tilberedning

30 min.

Ingredienser

  • Pizzabunde (2 bunde, 4 pers)
  • 25g gær

  • 2 dl lunkent vand

  • 1 spsk olie

  • 1/2 tsk sukker

  • 1/2 tsk salt

  • 50g sigtemel (el. andet fuldkornsmel)

  • 275g manitobamel (el. tipo00 mel)

  • Ricottacreme
  • 200g ricotta

  • 1 fed hvidløg, knust

  • 1 spsk olivenolie

  • Lidt salt og peber

  • Fyld
  • 2 håndfulde frisk spinat

  • 2 pakker parmaskinke (ca. 150g i alt)

  • 10 cherrytomater, halverede

  • 100g soltørrede tomater, skåret i små stykker

  • 150g feta, smuldret

  • salt og peber

  • oregano

  • 25g pinjekerner (kan udelades)

Sådan gør du

  • Pizzabunde
  • Smuldr gæren i det lune vand og rør til det er opløst.
  • Rør olie, sukker og salt i.
  • Tilsæt de 2 typer mel og ælt dejen godt, fx med røremaskine el, med dejkroge på håndmixeren. Form dejen til en kugle og lad den hæve 1 time ved stuetemperatur.
  • Del dejen i to og rul 2 bunde ud på et meldrysset bord, de skal være 4-5 mm tykke, Placer bundene på hver sin bageplade med bagepapir.
  • Ricottacreme
  • Rør alle ingredienserne til din creme sammen, smag til med salt og peber og smør cremen på pizzabundene.
  • Fyld
  • Tænd ovnen på 230 grader.
  • Skyl spinaten og steg den 2-3 minutter i lidt olie. Fordel den derefter på bundene.
  • Fordel skinken, de halve tomater, de små stykker soltørrede tomat og den smuldrede feta på pizzabundene. Krydr med salt, peber og oregano.
  • Bag pizzaerne 10 min ved 230 grader, 1 pizza ad gangen.
  • Drys pinjekerner over pizzaerne og bag 5 min. mere.

Tips!

  • Hvis du ikke har manitobamel eller tipo00 mel, kan du bruge almindeligt hvedemel. De to andre typer egner sig særligt godt til pizzabunde, men hvedemel fungerer også fint.
  • Pinjekerner kan sagtens udelades i denne opskrift, så bager du bare pizzaerne af én omgang på ialt 15 min.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*