Aftensmad, Mad på 30 minutter, Pastaretter

Pasta med pikantost, bacon og grønt

Har du nogensinde prøver at bruge flødeost i din pasta? Det gør retten lækker cremet og tilføjer masser af smag. Du sætter selv dit præg på smagen, alt efter hvilken type smøreost du vælger. I denne udgave har jeg brugt pikantost og suppleret med sprød bacon, rød peberfrugt, friske tomater og basilikum – det giver en smagfuld og fyldig pastaret, som kan være på bordet på bare 20 min. En rigtig herlig hverdagsret 🙂

Detaljer

Antal

4 pers.

Tilberedning

20 min.

Ingredienser

  • 400g pastapenne (el. anden pasta)

  • 1 pakke bacon i tern

  • 2 forårsløg

  • 1/2 rød peberfrugt

  • 2 gulerødder

  • 1 pakke gul pikantost (200g)

  • 2 dl mælk (el. kogevand fra pastaen)

  • 100g cherrytomater

  • 1 håndfuld frisk basilikum

  • 1/2 tsk paprika

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Sæt pastaen til kogning i letsaltet vand.
  • Mens pastaen koger, kan du tilberede grøntsagerne; forårsløgene hakkes fint, peberfrugten skæres i tern, gulerødderne rives groft, tomaterne skæres i halve og basilikum hakkes fint.
  • Svits bacon i en gryde til den er sprød og tag den derefter af varmen.
  • I samme gryde svitses forårsløg, peberfrugt og gulerødder et par minutter.
  • Tilsæt ost og mælk (el. vand) til gryden og lad det koge nogle minutter, til osten er smeltet.
  • Hæld vandet fra pastaen og vend derefter pastaen i gryden sammen med bacon, tomater og basilikum.
  • Tilsæt paprika og smag til med salt og peber.
  • Anret i tallerkner og server med lidt tomater og basilikum på toppen.

Tags

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*