Har du nogensinde prøver at bruge flødeost i din pasta? Det gør retten lækker cremet og tilføjer masser af smag. Du sætter selv dit præg på smagen, alt efter hvilken type smøreost du vælger. I denne udgave har jeg brugt pikantost og suppleret med sprød bacon, rød peberfrugt, friske tomater og basilikum – det giver en smagfuld og fyldig pastaret, som kan være på bordet på bare 20 min. En rigtig herlig hverdagsret 🙂
Detaljer
4 pers.
20 min.
Ingredienser
400g pastapenne (el. anden pasta)
1 pakke bacon i tern
2 forårsløg
1/2 rød peberfrugt
2 gulerødder
1 pakke gul pikantost (200g)
2 dl mælk (el. kogevand fra pastaen)
100g cherrytomater
1 håndfuld frisk basilikum
1/2 tsk paprika
salt og peber
Sådan gør du
- Sæt pastaen til kogning i letsaltet vand.
- Mens pastaen koger, kan du tilberede grøntsagerne; forårsløgene hakkes fint, peberfrugten skæres i tern, gulerødderne rives groft, tomaterne skæres i halve og basilikum hakkes fint.
- Svits bacon i en gryde til den er sprød og tag den derefter af varmen.
- I samme gryde svitses forårsløg, peberfrugt og gulerødder et par minutter.
- Tilsæt ost og mælk (el. vand) til gryden og lad det koge nogle minutter, til osten er smeltet.
- Hæld vandet fra pastaen og vend derefter pastaen i gryden sammen med bacon, tomater og basilikum.
- Tilsæt paprika og smag til med salt og peber.
- Anret i tallerkner og server med lidt tomater og basilikum på toppen.
