Aftensmad, Mad på 30 minutter

Kyllinge Powerpot

Her får I en virkelig skøn gryderet, som er lidt utraditionel, men ikke desto mindre – virkelig herlig! Den består af hakket kyllingekød, spidskål og masser af andet grønt. Den får smag fra blandt andet chili, tomat, spidskommen og laurbærblade – alt sammen perfekt suppleret af lidt brunt farin, der skaber en perfekt smagsbalance mellem det stærke, det friske og det søde. Du får altså en ret med smæk på smagen og med mange anvendelsesmuligheder; du kan fx servere den med ris, putte den i tortillas eller måske i hjemmelavede forårsruller. Som bonus er den nem og hurtig at lave, så lav bare dobbelt portion og brug den på forskellige måder over et par dage. Uanset hvad, smager den skønt! Og passer perfekt ind på en travl hverdag eller på en dag, hvor det bare gerne må gå lidt stærkt med maden, men også være lækkert. God fornøjelse! 🙂

Detaljer

Antal

4 pers.

Tilberedning

25 min.

Ingredienser

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 spsk olie til stegning

  • 450g hakket kyllingekød

  • 1 tsk spidskommen

  • 2 laurbærblade

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 dl vand

  • 1 spsk brun farin

  • 1 frisk rød chili

  • 1 spsk soyasovs

  • 1 sød kartoffel (el. 2 gulerødder)

  • 150g knoldselleri

  • 150g spidskål

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og svits det i olien i en gryde.
  • Tilsæt kyllingekødet og steg med til det bruner.
  • Tilføj spidskommen, laurbærblade, hakkede tomater, vand, brun farin, chili (finthakket) og soya. Lad det hele simre 5-7 min.
  • Skræl imens kartoffel (el. gulerødder), og knoldselleri og skær det i små tern. Snit kålen fint og tilføj det hele til gryden. Lad retten simre 5-7 min. mere – til grøntsagerne har den konsistens du ønsker.
  • Tilføj salt og peber, smag til og server med ris og lidt evt. lidt grønt på toppen.

Tips!

  • Smag altid på din chili inden du putter den i gryden, så du ved hvor kraftig den er. Tilpas mængden af chili efter, hvor stærk du vil have din ret.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*