Aftensmad

Hjemmelavet burger med syltede rødløg

Hjemmelavet burger smager jo fantastisk! Lækker forkælelse på en hverdag eller ultimativ comfortfood i weekenden. Uanset hvad, er noget af hemmeligheden en smagfuld og saftig burgerbøf. Bøfferne kan godt have tendens til at blive lidt tørre, men her har jeg tilføjet æg og havre gryn som holder på fugten og en masse krydderier, som giver god smag. Resultatet: en ret så perfekt burgerbøf, som sætter prikken over i’et i dette skønne måltid.

Burgerbollerne er hjemmelavede og de er både nemme og hurtige, men gider du ikke stå med dej, så køb dem færdige – det fungerer også helt fint!

Jeg har lavet en omgang syltede rødløg til, som tilføjer lidt friskt og syrligt til burgeren og det er altså bare top lækkert. De tager ikke mange minutter at lave, og du kan have dem stående på køl i ugevis og bruge dem som tilbehør i burgere, sandwiches, salater, hotdogs mv. Det er altså 10 minutters arbejdstid givet godt ud.

Du får herunder opskrifter på det hele. Have fun! 🙂

Detaljer

Antal

4 pers

Tilberedning

1 time og 30 min

Ingredienser

  • Burgerboller (12 stk)
  • 3 dl lunt vand

  • 50g gær

  • 1 dl yoghurt naturel

  • 450g hvedemel

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk sukker

  • 75g blødt smør, stuetemperatur

  • Til pensling: 1/2 dl mælk og 2 spsk. sesamfrø

  • Syltede rødløg
  • 2 rødløg

  • 1 1/2 dl sukker

  • 1/2 dl hvidvinseddike

  • 1/2 dl vand

  • Burgerbøffer (4 stk)
  • 500g hakket oksekød (10-12%)

  • 1 æg

  • 2 spsk havregryn, finvalsede

  • 1/2 tsk stødt chili

  • 1 tsk paprika

  • 1 tsk hvidløgspulver (eller 1 knust, fed hvidløg)

  • 1 tsk oregano

  • 1/2 tsk peber

  • 1 1/2 tsk salt

  • 4 skiver ost

  • Øvrigt fyld
  • Salatblade

  • Tomater

  • Ketchup

  • stegt bacon

Sådan gør du

  • Burgerboller
  • Opløs gæren i vandet og put de resterende ingredienser i skålen. Rør med dejkroge på håndmixeren eller med røremaskine i ca. 10 min., til du får en fin, luftig og glat dej.
  • Vend dejen sammen på et meldrysset bord og sæt den til hævning 30 min ved stuetemperatur.
  • Form 12 boller, som du putter på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade, så de får burgerbolleform. Pensl med mælk og drys med sesamfrø.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Lad bollerne efterhæve 20 min og bag dem derefter 12-14 min. til de er gyldne.
  • Syltede rødløg
  • Imens burgerbollerne hæver, kan du forberede dine løg, de skal nemlig trække lidt inden brug: Pil løgene og skær dem i tynde skiver. Put dem i et skoldet glas.
  • Kog sukker, eddike og vand op i en lille gryde – rør til sukkeret er opløst. Hæld den varme lage over løgene og lade dem trække i ca. 30 min inden brug.
  • Burgerbøffer
  • Rør alle ingredienser sammen til en fars og lad den hvile 20 min. på køl; det passer med efterhævetiden på burgerbollerne.
  • Når burgerbollerne er kommet i ovnen, er det tid til at forme 4 bøffer af din fars. Hak bøfferne fint med en kniv på begge sider – det gør at de ikke krymper sammen under stegning. Steg bøfferne i lidt smør på en (grill)pande. Put 1 skive ost på hver bøf de sidste minutters stegetid.
  • Nu er det tid til at samle din burger!
    Put det øvrige fyld i sammen med dine bøffer og løg, server og nyd 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*