Aftensmad, Mad i ovnen, Retter med fisk

Laks i fad med grøntsager og flødesovs

Når man samler hele retten i ét fad, tager ingredienserne smag fra hinanden og der dannes en skøn og mild flødesovs, som samler retten på fineste vis. Samtidigt er den her ret super god til at få tømt ud i grøntsagsskuffen, den er sund og den er nem at lave! 🙂

Jeg har brugt kartofler, gulerødder, fennikel, porrer og pastinak – hvilket giver et skønt smagsmiks. Men du kan føje til og tage fra, alt efter hvilke grøntsager, du har til rådighed.

Detaljer

Antal

2 pers

Forberedelse

10 min

Tilberedning

45 minutter

Ingredienser

  • 2 kartofler

  • 2 gulerødder

  • 1 porre

  • 1/2 fennikel

  • 1 pastinak

  • 1 dl grøntsagsbouillon

  • 1 dl hvidvin

  • 1 tsk tørret timian

  • Salt og peber

  • 1 lakseportion (ca. 125g)

  • 1 dl fløde

  • Topping
  • Persille

  • Sorte sesamfrø

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skræl og/eller rens alle grøntsager og skær dem i tynde skiver. Put dem i et lille ovnfast fad og fordel bouillon og hvidvin over. Krydr med salt, peber og timian.
  • Dæk fadet med staniol og giv det 30 minutter i ovnen.
  • Tag fadet ud og fjern staniolen. Skær laksestykkerne i store tern og drys dem med salt og peber. Læg laksestykkerne ovenpå grøntsagerne i fadet.
  • Hæld fløde i fadet og giv retten yderligere 15 min i ovnen, denne gang uden staniol på.
  • Drys med hakket persille og sesamfrø ved servering.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*