Grød, Morgenmad

Peanutbuttergrød med karamelliserede bananer

Jeg elsker havregrød! Der er så mange muligheder for at variere i smag, struktur og topping, så det bare bliver mundfuld på mundfuld af skønne smagskombinationer. I det hele taget er der mulighed for at variere havregrød i det uendelige efter indhold i køleskab, humør og årstid. Derudover er det nemt at lave, det er sundt og så ligger det en god bund, der holder dig mæt længe.

I denne udgave har jeg lavet en peanutbuttergrød toppet med karamelliserede bananer, friske syrlige blåbær, cremet dulce de leche og knasende hasselnødder; alt sammen noget, der supplerer hinanden rigtigt godt og som giver det skønneste mix af sødt, syrligt, cremet og knasende. Den her grød kan være klar på 10 minutter, men gør glad i maven langt op ad formiddagen! 🙂

Peanutbuttergrød med karamelliserede bananer

Detaljer

Antal

1 pers

Tilberedning

10 min

Ingredienser

 • Karamelliserede bananer
 • 1 banan

 • 2 spsk sukker

 • Grød
 • 1 1/2 dl havregryn

 • 3 dl vand

 • 1 tsk kardemomme

 • 1/2 tsk vanillesukker

 • 1/2 spsk peanutbutter

 • Topping
 • 1/2 banan

 • 1 håndfuld blåbær

 • 1 spsk dulce de leche

 • hakkede nødder

Sådan gør du

 • Karamelliserede bananer
 • Skræl bananen og skær den over i 2 halve, som hver deles på langs.
 • Opvarm sukkeret på en pande til det smelter og vend bananerne i det smeltede sukker. Lad dem stege 4-5 min, vend et par gange undervejs.
 • Grød
 • Put alle ingredienser til grøden i en lille gryde og giv det hele et kort opkog. Lad det simre til passende konsistens opnås.
 • Hak nødderne og put dem på din grød sammen med øvrig topping.

Note:

Dulce de leche kaldes også karamelliseret mælk og findes på dåse i velassorterede dagligvareforretninger. Kan du ikke finde dulce de leche, kan du som alternativ købe kondenseret mælk på dåse og koge dåsen 3 timer i en gryde – så bliver det til karamel. Karamellem kan opbevares i køleskab 1-2 uger i tætsluttende beholder.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*