Risotto er en helt fantastisk velsmagende, cremet og fyldig ret, som mætter godt og som bestemt må ryge under kategorien comfortfood. Risottoer kan varieres i det uendelige og tilpasses efter årstid; i denne udgave har jeg lavet en klassisk svamperisotto, som passer perfekt til en regnvåd efterårsdag, hvor der skal hygges lidt ekstra og kræses for smagsløgene. Jeg har twistet den en anelse ved at tilføje grønkål og toppe med en sprød parmaskinke og det klæder altså retten utroligt godt!

Detaljer
4 pers.
30 minutter
Ingredienser
400g blandende svampe/champignoner
smør til stegning
1/2 løg
2 fed hvidløg
salt og peber
250g risottoris
1 dl hvidvin
6 dl vand
1 grøntsagsboullionterning
4 stilke frisk grønkål
60g parmesan
1 spsk smør
- Desuden
75g parmaskinke
Sådan gør du
- Rens svampene og skær dem i skiver. Steg dem gyldne i en gryde ved kraftig varme og læg dem derefter til side.
- Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Steg i gryden til løgene blir bløde og blanke, tilsæt evt mere smør, hvis nødvendigt. Krydr med salt og peber,
- Hæld risene i gryden sammen med hvidvin og kog under omrøring ved middel varme, indtil hvidvinen er fordampet. Tilsæt vand og boullionterning og lad det hele simre ca. 20 minutter eller til risene opnår den konsistens du ønsker. Rør et par gange undervejs og tilsæt evt ekstra vand, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og peber.
- Imens risottoen simrer, putter du skinken på en bageplade med bagepapir og tilbereder det i ovn 5 minutter på 200 grader – til skinken er sprød.
- Skyl grønkålen, pil bladene fra stilkene og hak bladene fint.
- Riv parmesanen og vend den i din risotto sammen med smør, grønkål og svampe.
- Server din risotto rygende varm og med sprød skinke på toppen 🙂
