Aftensmad, Mad på 30 minutter, Simremad og gryderetter, Suppe

Minestronesuppe

Minestronesuppe; en nem og klassisk ret, der bare altid hitter. Suppen kan varieres i det uendelige og er fin måde at få brugt eventuelle grøntsagsrester på. For mig er grundelementerne gulerødder, løg, hvidløg og tomat – og så kan jeg godt lide at bruge pasta i, men derudover er der frit slag. Har du fx en rest porre, squash, pastinakker eller knoldselleri liggende, så put det i; med minestronesuppe kan man trylle en herlig ret ud af det meste. Har du bacon, chorizo el. lign. liggende, så sprødsteg det og drys det på den færdige supper, det giver et herligt salt og knasende finish.

Jeg ynder at lave suppen på travle hverdage, den er nemlig både hurtig og nem… men er også god om søndagen, når der skal tømmes ud i grøntsagsskuffen inden en ny uge eller bare på kølige dage, hvor vinden rusker og regnen trommer mod ruden. I det hele taget bare en super skøn efterårs – og vinterret. 🙂

Detaljer

Antal

4 pers.

Forberedelse

10 min.

Tilberedning

20 min.

Ingredienser

 • 1 spsk (oliven)olie til stegning

 • 1 løg

 • 2 fed hvidløg

 • 3 mellemstore kartofler

 • 2 gulerødder

 • 1/2 squash

 • 1 porre

 • 1 dåse hakkede tomater

 • 1 1/4 dl vand

 • 2 boullionterninger (grøntsags)

 • 1 tsk salt

 • 1/2 tsk peber

 • 1 tsk paprika

 • 1/2 tsk tørret timian

 • 3 laurbærblade

 • 100g suppernudler (eller anden pasta)

 • 200g bacon i tern

Sådan gør du

 • Start med at gøre alle grøntsagerne klar; hak løg og hvidløg fint. Skræl og skær kartofler og gulerødder i tern og skær også squashen i tern. Skær porren i tynde skiver.
 • Svits løg og hvidløg i olien. Når løgene er blanke og bløde, tilsættes kartofler og gulerødder. Svits et par minutter. Tilsæt derefter squash og porre og svits yderligere et par minutter. Tilsæt vand, boullionterninger, tomat, krydderier og laurbærblade. Giv det hele et kort opkog og lad det så simre 15-20 min. Ca. 5 minutter inde i simretiden, tilsætter du pastaen, så de kan nå at koge møre i suppen.
 • Mens suppen simrer, sprødsteger du din bacon.
 • Server med bacon on the top og lækkert brød on the side. 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*