Aftensmad, Simremad og gryderetter

Hakkebøffer i svampesovs med kartoffel/sellerimos

Denne ret smager helt fantastisk og er ren kræs for alle madører! I give you: saftige hakkebøffer i en fyldig og cremet svampe/porresovs, serveret med smagfuld kartoffelmos og en let syrlig agurkesalat, der supplerer hele herligheden perfekt – mums altså! Agurkesalaten kan du lave selv eller køb den færdig og kast istedet din kærlighed over sovsen og bøfferne. Så har du faktisk en fest af et måltid klar på godt en halv time. Når du laver kartoffelmosen, kan du tilføje hvilke som helst grøntsager, bare husk at 2/3 skal være kartofler. I denne udgave synes jeg at sellerien gør noget rigtigt godt for smagen.

Håber I kan lide det! 🙂

Detaljer

Antal

4 pers.

Tilberedning

35 min.

Ingredienser

  • Hakkebøffer og svampesovs
  • 500g hakket oksekød

  • Salt og peber

  • Smør til stegning

  • 200g champignoner eller andre svampe

  • 1 skalotteløg

  • 2 fed hvidløg

  • 1/2 porre

  • 1 stilk frisk rosmarin (el. 1 tsk tørret)

  • 2 1/2 dl vand

  • 1 1/2 dl fløde

  • 1 boullionterning (grøntag eller okse)

  • Kartoffel/sellerimos
  • 600g kartofler

  • 200g knoldselleri

  • 1/2 dl (kartoffel(vand)

  • 1/2 dl fløde

  • 25g smør

  • 1 tsk tørret dild

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og selleri og skær i grove tern. Kog dem i letsaltet vand til de er helt møre, ca. 20 min.
  • Form imens 4 hakkebøffer af kødet og krydr dem med salt og peber. Steg dem i smør, 2-3 min på hver side ved høj varme, så de får en fin brun stegeskorpe. Tag bøfferne af varmen.
  • Skyl og skær dine champignoner/svampe i skiver, hak løg og hvidløg fint og skær porren i tynde skiver
  • Steg først champignonger og løg på panden, tilsæt evt lidt eksta smør. De skal stege til løgene blir bløde og champignonene lige bruner. Tilsæt porrer og steg med et par minutter.
  • Tag rosmarinbladene af stilken og hak dem fint. Tilføj til panden sammen med vand, fløde og boullionterning. Bring sovsen i kog og lad den småkoge ca. 5 min,
  • Put nu bøfferne på panden igen og lad dem simre med 5 minutter yderligere – til sovsen tykner og får den konsistens du ønsker og bøfferne er gennemstegte. Tjek ved at trykke let på dem, løber der lyserødt kødsaft ud, skal de have lidt længere. Smag sovsen til med salt og peber.
  • Mens bøfferne simrer, hælder du vandet fra kartoflerne og sellerien (husk at gemme lidt af vandet) og put dem i en skål. Tilføj kartoffelvand, fløde, smør og dild til skålen og pisk det hele til en blød mos med en håndmixer. Smag til med salt og peber.
  • Server hele herligheden med agurkesalat og nyd! 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*