Bagværk, Muffins og cupcakes

Drømmekagemuffins

Findes der noget bedre i verden end drømmekage? Jeg husker så tydeligt denne kage fra min barndom, hvor den ofte var følgesvend til eftermiddagskaffen hos min mormor og morfar. Den dag i dag får vi den stadig ofte til familiekomsammener og min mor laver naturligvis den allerbedste… personligt er min yndlingsdel toppingen; sødt og syndigt kokosfyld ovenpå en blød og svampet kagebund. Det er bare en klassiker, der altid bringer glæde hos store og små.

Jeg har i denne opskrift transformeret den klassiske skærekage om til muffins – så kan der nemlig komme endnu mere fyld i, og som bonus er den nem at have med på farten. Jeg synes ikke man skal pille for meget ved opskrifter det bare fungerer, så her får I en helt klassisk drømmekage ala min mors, jeg har blot tilføjet lidt yoghurt til dejen og skiftet mælken i toppingen ud med fløde, så får man nemlig en endnu mere svampet kagebund og en helt uimodståelig topping. Enjoy! Og ha en dejlig dag 🙂

Detaljer

Antal

20 stk

Forberedelse

10 min.

Tilberedning

25 min.

Ingredienser

 • Dej
 • 150g smør (stuetemperatur)

 • 250g sukker

 • 3 æg

 • 1 dl mælk

 • 1 dl yoghurt naturel

 • 250g mel

 • 3 tsk bagepulver

 • 1 tsk vanillesukker

 • Topping
 • 150g smør

 • 100g kokosmel

 • 250g brun farin

 • 1/2 dl fløde

Sådan gør du

 • Tænd ovnen på 200°C
 • Pisk smør og sukker godt sammen. Tilføj et æg ad gangen og pisk mellem hvert. Tilsæt mælk og yoghurt og rør godt sammen.
  Tilsæt alle de tørre ingredienser og rør til du får en fin lind dej.
 • Fordel dejen i muffinsforme. Fyld kun formene godt halvt op; muffisene hæver og der skal være plads til topping.
 • Bag muffinsene i 20 minutter.
  Imens smeltes alle ingredienser til toppingen sammen i en lille gryde.
 • Tag muffinsene ud af ovnen, skær et hul i midten af hver muffin og put fyld ned i det samt fyld ovenpå til kanten af muffinsformen.
 • Bag muffinsene yderligere 5 minutter, afkøl lidt og server 🙂

Tags

2 Comments

 1. Mums! Ville man mon kunne putte lidt mørk choko eller kakao i dejen og kaffe i glasuren? 🙂

  • Henriette Kristiansen

   Hejsa Nadia!
   Ja det tror jeg sagtens du kan! Så bliver det lidt henad “den du ved nok” – kagen. Det tror jeg er lækkert! 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*